Iben Rommelaere focust dit seizoen op de A-crossen

Twee weekends geleden wist Iben Rommelaere zich tot West-Vlaams kampioen veldrijden bij de nieuwelingen te kronen op de Poelberg in Tielt. Vorige zondag werd hij derde in de zware Superprestigewedstrijd in Gavere, maar naar eigen zeggen is de Harelbekenaar toch niet 100 procent tevreden.

Iben Rommelaere kroonde zich twee weken geleden in Tielt tot provinciaal kampioen in het veld. (Foto Coghe) © Foto Coghe

“Eigenlijk ben ik niet zo tevreden over de cross in Gavere”, blikt Iben Rommelaere terug. “Ik was goed gestart, maar ben dan teruggevallen naar de derde plaats, waarop ik ook gefinisht ben. Het is niet dat ik nu slecht rijd ofzo, de uitslagen zijn ook nog altijd goed, maar de laatste drie weken voel ik me gewoon wat minder. We zien wel dat ik volop aan het groeien ben, waarschijnlijk vergt dat ook wel een deel van mijn krachten. In het begin van het veldritseizoen merkte ik er nog niets van, maar nu voel ik me gewoon iets minder goed.”

Iben kijkt wel met tevredenheid terug op het merendeel van de A-crossen die hij dit seizoen al reed. “Gieten (tiende), Ronse (zevende) en Geraardsbergen (achtste) waren mooi. Ook de Superprestigecross in Ruddervoorde, waar ik tweede werd bij de eerstejaarsnieuwelingen, gaf me een goed gevoel.”

Weekendje rust?

Of de Harelbekenaar dit weekend start in de B-cross in Boortmeerbeek, valt nog af te wachten. Het is goed mogelijk dat hij een weekendje rust neemt. Daarna staat de Ambiancecross in Wachtebeke op het programma, georganiseerd door ploegvoorzitter Jurgen Mettepenningen. “Het is de eerste keer dat die cross georganiseerd wordt en het zal ongetwijfeld een leuke ervaring zijn. Mijn doel is natuurlijk om te winnen, maar dat is uiteraard niet vanzelfsprekend. Alles moet dan meezitten”, aldus de nieuweling van Callant-Doltcini CT.

“Ik ben volop aan het groeien en dat vergt waarschijnlijk ook wat krachten”

Iben klinkt misschien wat ontevreden, maar dat is hij zeker niet. “Ik heb wel al een goed seizoen achter de rug. Ik ben tenslotte eerstejaarsnieuweling en heb alle A-crossen tot een goed einde gebracht. Daarnaast ben ik van het einde van het jaar, bij de nieuwelingen maakt dat toch nog altijd een verschil (Iben wordt pas op 11 december 14 jaar, red.). Ik werd ook West-Vlaams kampioen, al bij al mag ik dus best tevreden zijn. De volgende weken wil ik me blijven tonen in de A-crossen, zoals bijvoorbeeld de Superprestigecross in Zonhoven. Zoals eerder gezegd wil ik me ook in Wachtebeke van mijn beste kant laten zien.”

Traditiegetrouw zal hij deze zomer opnieuw wat op de weg koersen, gecombineerd met enkele mountainbikewedstrijden. “Deze zomer ging het wel goed in het mountainbiken, behalve op het BK in Westouter. Ik werd er pas elfde, toch wat onder mijn verwachtingen. De week ervoor had ik wel een zware wedstrijd op Baraque de Fraiture gereden, dus waarschijnlijk was ik daardoor wat minder fris. De andere MTB-wedstrijden waren wel goed, dus ik onthoud vooral dat”, besluit Iben Rommelaere. (RRK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.