https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Hulste wordt voor drie dagen een wielerdorp

Sportvereniging Hulste is klaar voor drie dagen koers. © LO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Na een jaar onderbreking is Sportvereniging Hulste vzw klaar om er opnieuw in te vliegen. Op 3, 4 en 7 september is er opnieuw drie dagen koers tijdens Hulste Kermis. De al beroemde Parochianenkoers opent de feestelijkheden.

Sportvereniging Hulste vzw tekent traditioneel voor een combinatie van topsport en volks sportplezier. Het plezier komt kijken bij de Parochianenkoers, Ereprijs Claerhout Patrick bvba, die sinds 5 jaar de opener is van Hulste Kermis en dit jaar doorgaat op 3 september. Het gaat om 11 ronden van 4,5 kilometer. De start is gepland om 18.30 uur in Hulstedorp, de aankomst is aan De Rijstpekker.

Op 4 september is er het provinciaal kampioenschap voor dames elite. Om 12 uur starten de dames jeugd nieuwelingen en juniores. Om 16.30 uur volgt Dames elite en open Provinciaal kampioenschap. Tussendoor rijden om 14 uur de nieuwelingen heren.

Recordaantal deelnemers

“Op zaterdag mogen we ruim 300 renners/rensters verwachten: een absoluut record”, aldus secretaris Carlo Daelman. “Wellicht het gevolg van corona. Hulste is sinds de zomer één van de eerste koersopportuniteiten.

Hetzelfde beeld zien we op dinsdag, met de wedstrijd van 149 eliterenners en U23 in de voorinschrijving. Het wordt dus druk in Hulste. We noteerden al 400 deelnemers bij de inschrijvingen vooraf.” De start van de eliterenners is voorzien om 15 uur, de aankomst rond 18 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.