De tiende rit in de Ronde van Frankrijk begon met een klassiek scenario. Vanaf de eerste kilometers na de start in Saint-Flour vormde zich een kopgroep van zes renners met Odd Eiking. De Noor won de enige tussensprint van de dag en pikte ook enkele punten voor de bergprijs mee.

Onder de controle van de sprintersploegen verminderde de maximale voorsprong van drie minuten gestaag, vooraleer de ploeg van gele truidrager Alaphilippe met waaiervorming voor de verrassing zorgde.

Een eerste waaier sprintte na 217,5 kilometer voor de zege in de straten van Albi. De Belg Wout Van Aert won. Xandro Meurisse eindigde in een tweede groep op de 46ste plaats en staat nu, daags voor de rustdag, op de 19de plaats in het voorlopige algemene klassement.

Hilaire Van der Schueren (sportief directeur): "Het is voor ons team een goede eerste week geweest, een aantal elementen willen we zeker vasthouden. We zijn de ploeg die het meest in beeld geweest is en daar proberen we mee door te gaan. Een goed klassement rijden was niet ons hoofddoel, maar nu we ons in deze positie bevinden, willen we dit ook zo goed mogelijk behouden. Uiteraard is het spijtig dat we maandag de boot gemist hebben, in het andere geval had Meurisse zich na de rit van vandaag in achtste positie kunnen bevinden, wat super geweest zou zijn. Meurisse is de openbaring van deze Tour de France, chapeau, het is al een lastige week geweest."