Hilaire Van der Schueren: “Xandro Meurisse is de openbaring van de Ronde van Frankrijk”

Dinsdag is het rustdag in de Ronde van Frankrijk. Die is voor alle renners meer dan welkom. Ook voor Xandro Meurisse, die wel wat rust kan gebruiken na een meer dan geslaagde eerste week. Maandag verloor hij wat tijd in de waaierrit naar Albi. Anders stond de Zwevegemnaar zelfs in de top tien. Nu staat Xandro Meurisse 19de op bijna vier minuten van Julian Alaphilippe.

Xandro Meurisse werd derde op La Planche des Belles Filles. Daarnast eindigde hij nog een paar keer in de top tien. © Getty Images

De tiende rit in de Ronde van Frankrijk begon met een klassiek scenario. Vanaf de eerste kilometers na de start in Saint-Flour vormde zich een kopgroep van zes renners met Odd Eiking. De Noor won de enige tussensprint van de dag en pikte ook enkele punten voor de bergprijs mee.

Onder de controle van de sprintersploegen verminderde de maximale voorsprong van drie minuten gestaag, vooraleer de ploeg van gele truidrager Alaphilippe met waaiervorming voor de verrassing zorgde.

Een eerste waaier sprintte na 217,5 kilometer voor de zege in de straten van Albi. De Belg Wout Van Aert won. Xandro Meurisse eindigde in een tweede groep op de 46ste plaats en staat nu, daags voor de rustdag, op de 19de plaats in het voorlopige algemene klassement.

Hilaire Van der Schueren (sportief directeur): “Het is voor ons team een goede eerste week geweest, een aantal elementen willen we zeker vasthouden. We zijn de ploeg die het meest in beeld geweest is en daar proberen we mee door te gaan. Een goed klassement rijden was niet ons hoofddoel, maar nu we ons in deze positie bevinden, willen we dit ook zo goed mogelijk behouden. Uiteraard is het spijtig dat we maandag de boot gemist hebben, in het andere geval had Meurisse zich na de rit van vandaag in achtste positie kunnen bevinden, wat super geweest zou zijn. Meurisse is de openbaring van deze Tour de France, chapeau, het is al een lastige week geweest.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.