“Het Sportpaleis? Voor mij volstaat De Mast in Torhout als afscheid”

Klaas Vantornout met zijn 'dubbelganger' in eigen huis. (Foto JS)
Tom Vandenbussche

Aan het einde van een carrière worden altijd lijstjes opgemaakt. Zo ook bij Klaas Vantornout. Of wat denkt u hiervan? 22 seizoenen (waarvan elf jaar en zes maanden als prof) gecrost, 42 zeges (waarvan 26 als prof), twee keer Belgisch kampioen en vicewereldkampioen geworden, en 44 keer op het podium van een klassementscross (waarvan zes keer op het hoogste schavotje) geëindigd.

Op zaterdag 16 oktober 1999 behaalde Klaas Vantornout zijn eerste overwinning ooit: de cross voor juniores in het Oost-Vlaamse Astene bij Deinze. Bijna 18 jaar later sloot hij af met een 42ste zege: de cross voor profs in het Zwitserse Baden. Of voltrekt zich een mirakel en voegt Klaas er in de laatste twee weken van zijn carrière nog nummer 43 aan toe? Wij konden daar echter niet op wachten en vuurden prompt 42 prangende levensvragen op hem af. Van een ode aan Roger De Vlaeminck over het groene ventje op MSN tot zijn proteïneshakes voor het slapengaan.

1. Is je mobilhome nu al verkocht op 2dehands.be?

“Neen. Het is niet eenvoudig. Dat is een stuk van 200.000 euro en ik ben niet van plan het voor 20.000 euro van de hand te doen. Ik wist vooraf al dat er weinig kandidaten zouden zijn, maar die mobilhome staat hier niet meteen in mijn weg. Aan de andere kant ben ik nu ook niet van plan hem nog tien jaar hier te laten staan.”

2. Wat was je geworden als je geen topsporter was?

“Tgoh… Dat begint hier al goed. Dat is een moeilijke vraag. (denkt na) Ik heb geluk gehad, want ik heb van mijn hobby mijn beroep kunnen maken. Ik weet het dus echt niet.”

3. Aan wie heb jij ooit een handtekening gevraagd?

“Niemand.”

4. Wie was jouw idool?

“Op jonge leeftijd interesseerde de koers me niet echt, maar daarna heb ik veel voor Johan Museeuw gesupporterd. Ik herinner me vooral enkele edities van de Ronde van Vlaanderen en het WK. En daarnaast was Frank Vandenbroucke natuurlijk ook een figuur.”

5. Wat vond jij het mooiste crossparcours waarop je ooit reed?

“Gavere.”

6. Stel: je mag één cross uit je carrière opnieuw rijden. Welke kies je?

“Het WK in Louisville (in 2013, toen hij zilver behaalde na Sven Nys, red.). Ja, ik had daar kunnen winnen. Hoe? Door niet in die netten te rijden.”

7. Wat weet je nog van je eerste zege?

“Dat was in Astene, bij Deinze. Ik was nog junior en heb toen een volledig veldritseizoen afgewerkt. Ik reed toen bij Sportgroep Koksijde Maes, het parcours lag er redelijk zwaar bij en mijn belangrijkste concurrenten waren Bart Aernouts, Wesley Van der Linden en Pieter Ghyllebert.”

8. Hoeveel kilometer heb je al in jouw hele leven gefietst?

“Ik zou het niet weten, want dat houd ik helemaal niet bij.”

9. Wie is jouw beste vriend in het peloton?

“Iedereen. (droog) Ik heb geen vijanderen meer. Vroeger was dat anders.”

10. Wie is de beste veldrijder aller tijden?

(denkt even na) “Roger De Vlaeminck. (grijnst) Omdat hij dat zelf zegt. Nietwaar? Moeilijke vraag, hé. Ik heb die periode zelf niet meegemaakt. De beste crossers waartegen ik zelf reed? Mathieu van der Poel.”

11. Wat verkies je als decor voor je afscheid: het Sportpaleis in Antwerpen of De Mast in Torhout?

“De Mast in Torhout. Waarom? Omdat die aandacht voor mij allemaal niet hoeft. Ik houd van eenvoud.”

12. Heb je het nummer van Sven Nys in je gsm zitten?

“Neen.”

13. Nooit gevloekt op je column in deze krant, De Kijk van Klaas, bijvoorbeeld in een moeilijkere periode?

“Neen, helemaal niet.”

14. De Goede Herder is één van de zes wijken in Torhout met een katholieke naam. Ken je de vijf andere?

“Oei oei oei… (begint op te sommen) Maria Assumpta, Driekoningen… (denkt lang na) Zijn er nog drie? Komaan zeg, ik woon al heel mijn leven in Torhout en ik weet dat niet. Wijnendale ook zeker? Dat zijn er dan al drie, maar voor de twee andere ga je moeten helpen. Don Bosco en Sint-Henricus? (fronst zijn wenkbrauwen) Oei oei oei…”

15. Ga je je appartement in Calpe behouden?

“Vraagteken.”

16. Waar gaat je eerste reis als niet-renner heen?

“Calpe waarschijnlijk. In maart, als het dan goed weer is, anders gaan we elders naartoe.”

17. Een weekje strand of een trekvakantie in de bergen?

“Strand. Zeker na het seizoen heb ik daar nood aan. Altijd maar die kou… Dan verlang ik echt naar de warmte, maar het kan zijn dat ik je over een jaar iets anders vertel.”

18. Ga je in het eerste jaar na je carrière meer verdikken dan Niels Albert?

“Zot! No way! Ik weeg nu 70 kilo en durf ervoor wedden dat ik je over exact een jaar mijn gewicht zal durven te zeggen. Ik zal ervoor zorgen dat ik ook dan nog strak in het pak zit.”

19. Op wie heb je tijdens je carrière het vaakst gevloekt?

“Sven Nys, omdat hij me vaak in de sprint heeft geklopt.”

© BELGA

20. Ga je vanaf 1 maart nog veel fietsen?

(denkt even na) “Tja, sowieso wel, denk ik. Maar wat is veel? Dat zijn allemaal vraagtekens voor mij. Ik ben momenteel alleszins bezig een heel speciaal exemplaar samen te stellen, want nu heb ik acht fietsen en binnen enkele weken geen enkele meer. Met een verwijzing naar mijn carrière en twee titels, een beetje retro, met een exclusieve groep met Rotor… Het zal een speciale machine worden.”

21. Veel mannen krijgen tussen hun 35ste en 50ste een midlifecrisis. Waaraan mag je familie zich verwachten?

“Annelies (zijn vriendin, red.) zegt al jaren dat ik moet stoppen met zagen. (grijnst) Veel erger zal het dus niet meer worden zeker?”

22. Moet Chris Froome geschorst worden?

(denkt even na) “Tot het tegendeel bewezen is niet zeker?”

23. Stel: jij bent Marc Coucke. Wat zou jij kopen?

“Een Porsche GT3. Ik weet het: dat zijn peanuts in vergelijking met wat hij zoal koopt. (glimlacht) Dus doe dan maar meteen een heel autocircuit.”

24. Wat is jouw favoriete krant?

“Geen. Ik lees geen kranten. Ik heb er nooit interesse voor gehad en via sociale media kom je tegenwoordig al genoeg te weten.”

25. Kom jij na al die jaren met alle wielerjournalisten goed overeen?

“Neen. Er zijn er een paar die me serieus in ‘t zak gezet hebben.”

26. Wat is je laagst gemeten vetpercentage ooit?

“Voor aanvang van dit seizoen was het zeven procent en al kantje boord. Men zei dat ik zeker niet lager mocht gaan, maar dat lukt mij gewoon niet. Nu, op het einde van het seizoen, bedraagt het vier procent. Tja… Ik neem zoveel verschillende maaltijden, ik drink zelfs proteïneshakes voor het slapengaan. Ik weet het: het heeft zijn voor- en zijn nadelen. Ik word daardoor jammer genoeg sneller ziek, maar ik kan mezelf toch moeilijk hele dagen doodeten met frieten en chocolade?”

27. Ben jij een moeilijke eter?

“Helemaal niet. Ik eet zo goed als alles.”

28. Wat is je favoriete eetzonde?

“Taartjes. De gewone, simpele appeltaartjes. Of taartjes met pudding, die gaan er ook wel in.”

29. Wat is jouw standaardbestelling in de frituur?

“Friet met stoofvlees.”

30. Wat is je favoriete alcoholische drank?

“Geef mij maar een glaasje wijn, liefst rosé.”

31. Naar wat kijk je het eerst bij vrouwen?

“De poep.”

32. Dans je even goed op de dansvloer als in de modder?

“Dat is een ramp. Ja, het is écht een ramp. Ik heb daar helemaal geen ritme voor.”

33. Heb je als crosser ooit oudejaar gevierd?

“Neen, zelfs mijn laatste jaar niet toen ik met mijn hand (na een valpartij in Namen, red.) sukkelde en op 1 januari niet in Baal startte. Ik was wel meer op mijn gemak, maar we hebben met vrienden gewoon lekker thuis gegeten. Voor mij was dat voldoende.”

34. Hoe heb je Annelies leren kennen?

“Op het WK in Pontchâteau (in 2004, waar Vantornout bij de beloften meereed, red.). Annelies, die afkomstig is van Oost-Vlaanderen, was daar met een supportersbus. Via computer hebben we elkaar leren kennen. Sociale media kon je dat toen nog niet echt noemen. (lacht) MSN, dat was het! Ik zie het nog zo voor me, met dat groene ventje. Waar is de tijd!?!”

35. Waar val jij op bij een vrouw?

“Op het goedlachse, het vrolijke.”

36. Wat vindt jouw vriendin jouw grootste werkpunt?

(proest het uit en moet vervolgens lang nadenken) “Vraag het haar anders zelf? (denkt weer lang na) Misschien een beetje meer helpen in het huishouden? (kan zijn lach niet bedwingen) Wat zeg je? Dat dit je volgende vraag is? Lap!”

37. Wat is je lievelingstaak in het huishouden?

(blijft maar lachen) “Auto’s wassen? Dat hoort niet bij het huishouden zeker? Mja, echt plezant vind ik dat niet. Of toch: stofzuigen! Dat doe ik wel eens.”

38. Wat is voor jou de ideale openingsdans op een trouw?

“Ik ken weinig van muziek. Zoiets is meer aan Annelies besteed en ik zou haar daarin volgen. In mei trouwen wij, maar uitbundig zullen we dat niet vieren. Wel in intieme kring, met vrienden en familie. Zonder een echt feest, enkel eens lekker gaan eten.”

39. Vanaf welke leeftijd mocht jij met een vriendinnetje naar huis komen?

(lacht) “Vanaf welke leeftijd weet ik niet. Ik was alleszins geen vroege vogel als je dat met de jonge gasten van tegenwoordig vergelijkt, want ik was 18 jaar toen ik voor het eerst een vriendin naar huis meebracht. (glimlacht) Ik kan dus niet echt antwoorden op die vraag. Ik was zelf al volwassen, hé.”

40. Vanaf welke leeftijd mag Milla met een vriendje naar huis komen?

“Haha, daar heb ik nog niet over nagedacht. Soms zeggen we haar dat wel eens om te lachen. Zo van: voor je 18de geen lief, hé! En dan zegt ze altijd braafjes: oké. Ze beseft dat natuurlijk nog niet. Maar eerlijk: ik weet het niet. De tijd zal dat wel uitwijzen.”

41. Wat is de grootste tip die je aan jonge wielrenners wilt geven?

“Dat ze zich moeten amuseren. Doe wat je graag doet. Gewoon, voor de fun.”

42. Wat betreft de mobilhome: Olivier Volckaert, collega op de sportredactie van KW, vroeg of je de stickers apart kunt kopen?

(proest het uit) “Zeker! Met plezier. En weet je wat: als hij ze er zelf komt afhalen, mag hij ze gratis hebben.”

ZIJN 20 BK’S als crosser

Nieuweling: 7de Ruddervoorde (1998). Junior: 10de Soumagne (1999), 3de Gent (2000). Belofte: 4de Koksijde (2002), 6de Wielsbeke (2003), 5de Lille (2004). Prof: 2de Hamme-Zogge (2007), 6de Hofstade (2008), 2de Oostmalle (2010), 5de Antwerpen (2011), 1ste Mol (2013), 1ste Erpe-Mere (2015), 10de Oostende (2017).

Zijn 44 podia in klassementscrossen

2006-2007: 3de SP Gieten, 3de WB Igorre, 2de SP Vorselaar. 2007-2008: 2de WB Tabor, 3de WB Pijnacker, 3de WB Igorre. 2008-2009: 2de SP Ruddervoorde, 3de SP Gavere, 2de SP Hamme-Zogge, 2de WB Igorre, 2de SP Diegem, 2de eindstand SP. 2009-2010: 3de WB Treviso, 3de GVA Koppenberg, 3de WB Koksijde, 3de SP Hamme-Zogge, 2de WB Roubaix. 2010-2011: 2de GVA Namen, 2de SP Hamme-Zogge, 2de GVA Essen. 2011-2012: 3de SP Ruddervoorde, 3de WB Tabor, 3de WB Namen, 3de WB Hoogerheide. 2012-2013: 2de WB Pilsen, 3de BBT Koppenberg, 2de SP Gavere, 2de BBT Lille, 2de SP Hoogstraten, 2de BBT Oostmalle, 3de eindstand SP, 2de eindstand BBT. 2013-2014: 3de BBT Koppenberg, 3de SP Zonhoven, 3de SP Gavere, 3de BBT Hasselt, 2de WB Namen, 2de SP Hoogstraten. 2014-2015: 3de BBT Ronse, 3de SP Ruddervoorde, 2de WB Milton Keynes.

WB = Wereldbeker, SP = Superprestige, GVA = Gazet van Antwerpen Trofee, BBT = Bpost Bank Trofee.

ZIJN 12 WK’S als crosser

Junior: 10de Sint-Michielsgestel (2000). Belofte: 9de Pontchâteau (2004). Prof: 12de Zeddam (2006), 15de Hooglede (2007), 10de Treviso (2008), 10de Hoogerheide (2009), 2de Tabor (2010), 6de Sankt-Wendel (2011), 6de Koksijde (2012), 2de Louisville (2013), 4de Hoogerheide (2014), 5de Tabor (2015).

ZIJN 20 BK’S als crosser

Nieuweling: 7de Ruddervoorde (1998). Junior: 10de Soumagne (1999), 3de Gent (2000). Belofte: 4de Koksijde (2002), 6de Wielsbeke (2003), 5de Lille (2004). Prof: 2de Hamme-Zogge (2007), 6de Hofstade (2008), 2de Oostmalle (2010), 5de Antwerpen (2011), 1ste Mol (2013), 1ste Erpe-Mere (2015), 10de Oostende (2017).

Zijn 44 podia in klassementscrossen

2006-2007: 3de SP Gieten, 3de WB Igorre, 2de SP Vorselaar. 2007-2008: 2de WB Tabor, 3de WB Pijnacker, 3de WB Igorre. 2008-2009: 2de SP Ruddervoorde, 3de SP Gavere, 2de SP Hamme-Zogge, 2de WB Igorre, 2de SP Diegem, 2de eindstand SP. 2009-2010: 3de WB Treviso, 3de GVA Koppenberg, 3de WB Koksijde, 3de SP Hamme-Zogge, 2de WB Roubaix. 2010-2011: 2de GVA Namen, 2de SP Hamme-Zogge, 2de GVA Essen. 2011-2012: 3de SP Ruddervoorde, 3de WB Tabor, 3de WB Namen, 3de WB Hoogerheide. 2012-2013: 2de WB Pilsen, 3de BBT Koppenberg, 2de SP Gavere, 2de BBT Lille, 2de SP Hoogstraten, 2de BBT Oostmalle, 3de eindstand SP, 2de eindstand BBT. 2013-2014: 3de BBT Koppenberg, 3de SP Zonhoven, 3de SP Gavere, 3de BBT Hasselt, 2de WB Namen, 2de SP Hoogstraten. 2014-2015: 3de BBT Ronse, 3de SP Ruddervoorde, 2de WB Milton Keynes.

WB = Wereldbeker, SP = Superprestige, GVA = Gazet van Antwerpen Trofee, BBT = Bpost Bank Trofee.

ZIJN 42 ZEGES als crosser

Junior 1999-2000: Astene, Moerbeke, Vossem, Gent, Assenede, Beernem, Langemark. Belofte 2000-2001: Lichtaart. 2002-2003: Zelzate. 2003-2004: Ruddervoorde, Steinmaur, Koppenberg, Beuvry, Pijnacker, Vorselaar. Elite zonder contract 2005-2006: Contern. Prof2007-2008: Overijse, Eeklo, Eernegem, Heerlen, Bredene, Knokke-Heist. 2008-2009: SP Gieten, Dudzele, Woerden, Bredene. 2009-2010: Otegem. 2010-2011: SP Middelkerke, Eeklo. 2012-2013: SP Gieten, Ardooie, BK in Mol, Otegem, SP Middelkerke. 2013-2014: Ardooie, SP Ruddervoorde. 2014-2015: Erpe-Mere, Meulebeke, SP Asper-Gavere, BK in Erpe-Mere. 2016-2017: Baden. 2017-2018: Baden.

ZIJN 12 WK’S als crosser

Junior: 10de Sint-Michielsgestel (2000). Belofte: 9de Pontchâteau (2004). Prof: 12de Zeddam (2006), 15de Hooglede (2007), 10de Treviso (2008), 10de Hoogerheide (2009), 2de Tabor (2010), 6de Sankt-Wendel (2011), 6de Koksijde (2012), 2de Louisville (2013), 4de Hoogerheide (2014), 5de Tabor (2015).

ZIJN 20 BK’S als crosser

Nieuweling: 7de Ruddervoorde (1998). Junior: 10de Soumagne (1999), 3de Gent (2000). Belofte: 4de Koksijde (2002), 6de Wielsbeke (2003), 5de Lille (2004). Prof: 2de Hamme-Zogge (2007), 6de Hofstade (2008), 2de Oostmalle (2010), 5de Antwerpen (2011), 1ste Mol (2013), 1ste Erpe-Mere (2015), 10de Oostende (2017).

Zijn 44 podia in klassementscrossen

2006-2007: 3de SP Gieten, 3de WB Igorre, 2de SP Vorselaar. 2007-2008: 2de WB Tabor, 3de WB Pijnacker, 3de WB Igorre. 2008-2009: 2de SP Ruddervoorde, 3de SP Gavere, 2de SP Hamme-Zogge, 2de WB Igorre, 2de SP Diegem, 2de eindstand SP. 2009-2010: 3de WB Treviso, 3de GVA Koppenberg, 3de WB Koksijde, 3de SP Hamme-Zogge, 2de WB Roubaix. 2010-2011: 2de GVA Namen, 2de SP Hamme-Zogge, 2de GVA Essen. 2011-2012: 3de SP Ruddervoorde, 3de WB Tabor, 3de WB Namen, 3de WB Hoogerheide. 2012-2013: 2de WB Pilsen, 3de BBT Koppenberg, 2de SP Gavere, 2de BBT Lille, 2de SP Hoogstraten, 2de BBT Oostmalle, 3de eindstand SP, 2de eindstand BBT. 2013-2014: 3de BBT Koppenberg, 3de SP Zonhoven, 3de SP Gavere, 3de BBT Hasselt, 2de WB Namen, 2de SP Hoogstraten. 2014-2015: 3de BBT Ronse, 3de SP Ruddervoorde, 2de WB Milton Keynes.

WB = Wereldbeker, SP = Superprestige, GVA = Gazet van Antwerpen Trofee, BBT = Bpost Bank Trofee.

ZIJN 42 ZEGES als crosser

Junior 1999-2000: Astene, Moerbeke, Vossem, Gent, Assenede, Beernem, Langemark. Belofte 2000-2001: Lichtaart. 2002-2003: Zelzate. 2003-2004: Ruddervoorde, Steinmaur, Koppenberg, Beuvry, Pijnacker, Vorselaar. Elite zonder contract 2005-2006: Contern. Prof2007-2008: Overijse, Eeklo, Eernegem, Heerlen, Bredene, Knokke-Heist. 2008-2009: SP Gieten, Dudzele, Woerden, Bredene. 2009-2010: Otegem. 2010-2011: SP Middelkerke, Eeklo. 2012-2013: SP Gieten, Ardooie, BK in Mol, Otegem, SP Middelkerke. 2013-2014: Ardooie, SP Ruddervoorde. 2014-2015: Erpe-Mere, Meulebeke, SP Asper-Gavere, BK in Erpe-Mere. 2016-2017: Baden. 2017-2018: Baden.

ZIJN 12 WK’S als crosser

Junior: 10de Sint-Michielsgestel (2000). Belofte: 9de Pontchâteau (2004). Prof: 12de Zeddam (2006), 15de Hooglede (2007), 10de Treviso (2008), 10de Hoogerheide (2009), 2de Tabor (2010), 6de Sankt-Wendel (2011), 6de Koksijde (2012), 2de Louisville (2013), 4de Hoogerheide (2014), 5de Tabor (2015).

ZIJN 20 BK’S als crosser

Nieuweling: 7de Ruddervoorde (1998). Junior: 10de Soumagne (1999), 3de Gent (2000). Belofte: 4de Koksijde (2002), 6de Wielsbeke (2003), 5de Lille (2004). Prof: 2de Hamme-Zogge (2007), 6de Hofstade (2008), 2de Oostmalle (2010), 5de Antwerpen (2011), 1ste Mol (2013), 1ste Erpe-Mere (2015), 10de Oostende (2017).

Zijn 44 podia in klassementscrossen

2006-2007: 3de SP Gieten, 3de WB Igorre, 2de SP Vorselaar. 2007-2008: 2de WB Tabor, 3de WB Pijnacker, 3de WB Igorre. 2008-2009: 2de SP Ruddervoorde, 3de SP Gavere, 2de SP Hamme-Zogge, 2de WB Igorre, 2de SP Diegem, 2de eindstand SP. 2009-2010: 3de WB Treviso, 3de GVA Koppenberg, 3de WB Koksijde, 3de SP Hamme-Zogge, 2de WB Roubaix. 2010-2011: 2de GVA Namen, 2de SP Hamme-Zogge, 2de GVA Essen. 2011-2012: 3de SP Ruddervoorde, 3de WB Tabor, 3de WB Namen, 3de WB Hoogerheide. 2012-2013: 2de WB Pilsen, 3de BBT Koppenberg, 2de SP Gavere, 2de BBT Lille, 2de SP Hoogstraten, 2de BBT Oostmalle, 3de eindstand SP, 2de eindstand BBT. 2013-2014: 3de BBT Koppenberg, 3de SP Zonhoven, 3de SP Gavere, 3de BBT Hasselt, 2de WB Namen, 2de SP Hoogstraten. 2014-2015: 3de BBT Ronse, 3de SP Ruddervoorde, 2de WB Milton Keynes.

WB = Wereldbeker, SP = Superprestige, GVA = Gazet van Antwerpen Trofee, BBT = Bpost Bank Trofee.

ZIJN 42 ZEGES als crosser

Junior 1999-2000: Astene, Moerbeke, Vossem, Gent, Assenede, Beernem, Langemark. Belofte 2000-2001: Lichtaart. 2002-2003: Zelzate. 2003-2004: Ruddervoorde, Steinmaur, Koppenberg, Beuvry, Pijnacker, Vorselaar. Elite zonder contract 2005-2006: Contern. Prof2007-2008: Overijse, Eeklo, Eernegem, Heerlen, Bredene, Knokke-Heist. 2008-2009: SP Gieten, Dudzele, Woerden, Bredene. 2009-2010: Otegem. 2010-2011: SP Middelkerke, Eeklo. 2012-2013: SP Gieten, Ardooie, BK in Mol, Otegem, SP Middelkerke. 2013-2014: Ardooie, SP Ruddervoorde. 2014-2015: Erpe-Mere, Meulebeke, SP Asper-Gavere, BK in Erpe-Mere. 2016-2017: Baden. 2017-2018: Baden.

ZIJN 12 WK’S als crosser

Junior: 10de Sint-Michielsgestel (2000). Belofte: 9de Pontchâteau (2004). Prof: 12de Zeddam (2006), 15de Hooglede (2007), 10de Treviso (2008), 10de Hoogerheide (2009), 2de Tabor (2010), 6de Sankt-Wendel (2011), 6de Koksijde (2012), 2de Louisville (2013), 4de Hoogerheide (2014), 5de Tabor (2015).

ZIJN 20 BK’S als crosser

Nieuweling: 7de Ruddervoorde (1998). Junior: 10de Soumagne (1999), 3de Gent (2000). Belofte: 4de Koksijde (2002), 6de Wielsbeke (2003), 5de Lille (2004). Prof: 2de Hamme-Zogge (2007), 6de Hofstade (2008), 2de Oostmalle (2010), 5de Antwerpen (2011), 1ste Mol (2013), 1ste Erpe-Mere (2015), 10de Oostende (2017).

Zijn 44 podia in klassementscrossen

2006-2007: 3de SP Gieten, 3de WB Igorre, 2de SP Vorselaar. 2007-2008: 2de WB Tabor, 3de WB Pijnacker, 3de WB Igorre. 2008-2009: 2de SP Ruddervoorde, 3de SP Gavere, 2de SP Hamme-Zogge, 2de WB Igorre, 2de SP Diegem, 2de eindstand SP. 2009-2010: 3de WB Treviso, 3de GVA Koppenberg, 3de WB Koksijde, 3de SP Hamme-Zogge, 2de WB Roubaix. 2010-2011: 2de GVA Namen, 2de SP Hamme-Zogge, 2de GVA Essen. 2011-2012: 3de SP Ruddervoorde, 3de WB Tabor, 3de WB Namen, 3de WB Hoogerheide. 2012-2013: 2de WB Pilsen, 3de BBT Koppenberg, 2de SP Gavere, 2de BBT Lille, 2de SP Hoogstraten, 2de BBT Oostmalle, 3de eindstand SP, 2de eindstand BBT. 2013-2014: 3de BBT Koppenberg, 3de SP Zonhoven, 3de SP Gavere, 3de BBT Hasselt, 2de WB Namen, 2de SP Hoogstraten. 2014-2015: 3de BBT Ronse, 3de SP Ruddervoorde, 2de WB Milton Keynes.

WB = Wereldbeker, SP = Superprestige, GVA = Gazet van Antwerpen Trofee, BBT = Bpost Bank Trofee.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.