“Het kan alleen maar beteren” – Jens Debusschere

© belga
Redactie KW

Jens Debusschere had zijn Tourstart anders voorgesteld. Zaterdag kwam de renner van Katusha-Alpecin in de massasprint voor het Kasteel van Laken niet verder dan de 31e plaats, zondag moest hij tijdens de ploegentijdrit al na enkele kilometers lossen. Jumbo-Visma was de grote overwinnaar.

“Het was voor de tweede dag op rij slecht”, gaf Debusschere toe. “Het kan alleen maar beteren dan.” Ondanks het afhaken van Debusschere zette Katusha wel een uitstekende prestatie neer in de Brusselse straten, hetgeen niet meteen verwacht werd van het team. Een vijfde plaats in de uitslag, op 26 seconden van een ongenaakbaar Jumbo-Visma, was het resultaat.

“Dat maakt het ook voor mij goed. Ik ben dan toch niet gelost van een ploeg die buiten de top tien eindigt, dat is ook al iets. Ik wist wel dat we een goede tijd gingen rijden. Iedereen was gemotiveerd en nerveus. Ik misschien nog wel het meest van allemaal omdat ik het een beetje zag aankomen. Ik ben blij dat de jongens het zo goed gedaan hebben. Zeker op dit parcours hebben we wel de juiste renners mee voor een goed resultaat. Ook voor onze klassementsrijder Zakarin is dit goed, hier gaat hij wel ‘moral’ van krijgen. Op dat vlak zit het goed, nu ik nog.”

(Belga)