Harelbeke-Stasegem nieuw in West-Vlaanderen Cycling Tour: “Dit stadsparcours lijkt ideaal voor de sprinters”

Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

De 12de editie van de West-Vlaanderen Cycling Tour krijgt er op 21 augustus een rit bij: namelijk Harelbeke-Stasegem met aankomst aan het Forestierstadion. Het is een organisatie van WC Nut en Vermaak Stasegem, die dit jaar 95 jaar bestaat.

De 12de editie van de West-Vlaanderen Cycling Tour, de enige vierdaagse voor nieuwelingen in België, heeft plaats van 19 tot en met 22 augustus. De vier ritten worden verreden in Bellegem, Ooigem, Stasegem en Rekkem. “We zijn erg tevreden dat we na anderhalf jaar met veel corona-ongemakken opnieuw kunnen uitpakken met de 12e editie. Vorig jaar waren we immers genoodzaakt deze editie af te gelasten. Dat het ons gelukt is deze vierdaagse Interclub opnieuw op de wielerkalender te zetten, is te danken aan de inzet van de organiserende clubs KSV Bellegem, Sportvrienden Dries Wielsbeke, WC Nut en Vermaak Stasegem en Veloclub Sportieve Hoop Rekkem maar vooral door de financiële inbreng van al onze sponsors en Stad Harelbeke”, zegt voorzitter Bernard Vanluchene van Nut en Vermaak Stasegem.

Stadsparcours

Deze meerdaagse Nationale Interclub voor heren Nieuwelingen is al jaren de enige in ons land. “Dit jaar is er een nieuwe rit: Harelbeke-Stasegem. Het is een rit van 67 kilometer over 10 plaatselijke ronden met start in Stasegemdorp en aankomst aan het Forestierstadion. Dit echt stadsparcours kan wel eens de ideale rit zijn voor de sprinters”, zegt secretaris Wilfried Ossieur.

Het is een rit van 67 kilometer over 10 plaatselijke ronden

Dit jaar staan er opnieuw 24 ploegen aan de start, zij het dan met slechts twee buitenlandse teams. “De Amerikaanse en de Britse renners blijven nog in eigen land en bijgevolg verwelkomen we nu enkel twee teams uit Nederland. Andermaal hebben we kandidaat deelnemers moeten ontgoochelen maar we zijn nu eenmaal gebonden aan het feit dat zowel het aantal ploegen als aantal renners bij de nieuwelingen beperkt blijft tot 24 ploegen van vijf renners.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier