Hardrijders geven beste van zichzelf in Memorial Igor Decraene

Het podium bij de dames nieuwelingen. © foto VW
Redactie KW

Zondag 6 september vond in Waregem de nationale testtijdrit Memorial Igor Decraene plaats. Met Frederik Broché – technisch directeur bij Belgian Cycling – als koersdirecteur werd het alvast een sportieve voltreffer.

Na de openingswedstrijden voor recreanten was het de beurt aan de dames nieuwelingen. Hier ging de overwinning naar Amalia Dewaele uit Otegem, die de maat nam van haar ploeggenote Marie Vaneeckhoutte uit Vichte en de Limburgse Julie Nicolaes.

Het podium bij de dames juniores.
Het podium bij de dames juniores.© foto VW

Bij de dames juniores trok de Oost-Vlaamse Eefje Brandt aan het langste eind. Elena Debouck uit Moorsele en Laura Charlier uit Vlaamse-Brabant mochten respectievelijk als tweede en als derde mee op het podium.

Het podium bij de nieuwelingen.
Het podium bij de nieuwelingen.© foto VW

Bij de nieuwelingen werd het een vlotte zege voor Yarno Van Herck. De Antwerpenaar van CT Glabbeek ging Luikenaar Jens Verbrugghe – de zoon van Rik – en Oost-Vlaming Milan Van den Haute vooraf.

Het podium bij de juniores.
Het podium bij de juniores.© foto VW

Bij de juniores was de overwinning voor Alec Segaert. De Lendeledenaar ging ploegmaat Jelle Declerck uit Zulte en Dries De Pooter uit Limburg vooraf.

Het podium bij de dames elite.
Het podium bij de dames elite.© foto VW

Bij de dames elite duldde Ann-Sophie Duyck uit Hulste geen concurrentie. Het zilver was voor Valerie Demey uit Oostkamp en het brons voor Alana Castrique uit Ploegsteert.

Het podium bij de beloften.
Het podium bij de beloften.© foto VW

Tot slot was er nog de tijdrit voor beloften. Daarin slaagde Lotto Soudal U23 erin om het volledige podium te bezetten met winst voor Sébastien Grignard, die volgend seizoen doorschuift naar de profploeg. De Henegouwenaar haalde het voor Loran Cassaert uit Beveren-Roeselare en Oost-Vlaming Ruben Apers. Een mooie resultaat dus voor de ploeg van Waregemse ploegleider Wesley Vanspeybrouck. (VW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier