Hans van Kasteren stalt zijn veldrijders niet bij Quick-Step

Emiel Verstrynge uit Adegem werd enkele weken geleden nog Belgisch kampioen veldrijden bij de beloften. Zijn ploegmaat bij Tormans Cyclo Cross Team,Joran Wyseure uit Lichtervelde, behaalde brons. (foto Belga)

Veldrijders Quinten Hermans, Corné van Kessel, Emiel Verstrynge uit Adegem en Joran Wyseure uit Lichtervelde stappen niet mee in het project van Jan Tormans en Patrick Lefevere. De vier renners staan onder contract bij Hans van Kasteren en de Nederlander heeft andere plannen. Wellicht is Alpecin-Fenix de kaper op de kust.

“Mijn renners stappen niet mee in het project dat Tormans voor ogen heeft. Ik heb aanbiedingen van diverse teams, waaronder Alpecin-Fenix”, bevestigt Van Kasteren. “Ik hou er niet van dat mensen boven mij heen gaan praten en roepen. Ik behartig de zaken van Joran Wyseure, Emiel Verstrynge, Quinten Hermans en Corné van Kessel.”

Afgelopen zondag vertelde Jan Tormans nog dat Hermans, Wyseure, Verstrynge en Van Kessel de overstap zouden maken naar Quick-Step Alpha Vinyl. Dat wil een veldritploeg uitbouwen, met daaronder een jeugdwerking. Dat naast een vrouwenteam en een opleidingsploeg.

Profcontract

Wyseure en Verstrynge worden op 1 maart prof. Ze doen dat bij een nog niet nader genoemd team, meer het wordt al zeker niet Quick-Step Alpha Vinyl. “Bij welke ploeg dan wel, zal later meegedeeld worden”, zegt Van Kasteren.

“Tot februari rijden ze nog voor Tormans. Ik heb hun team laten weten dat daarna de verbintenis ontbonden wordt. Omdat ze een profcontract ondertekenen, kan dit op deze manier gebeuren. Ze hoeven dus niet tot einde van het jaar bij hun huidige ploeg te blijven. Het profstatuut overruled de andere verbintenis.”

“Hermans en Van Kessel hebben als transferdatum daarom pas 1 januari 2023. De kans dat Quinten en Corné dan ook de overstap maken naar de nieuwe ploeg van Wyseure en Verstrynge is erg groot.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.