https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Hannes Tahon (Sporza) blikt vooruit op Koolskamp Koers: “Ik tip op Tim Merlier”

Hannes Tahon. (foto a-SM)
Redactie KW

Het Kampioenschap van Vlaanderen komt eraan. Na een jaar onderbreking wordt op vrijdag 17 september in Koolskamp om de leeuwentrui gestreden. Hannes Tahon (Sporza) zal in z’n geboortedorp van de partij zijn.

“Op papier ben ik nog altijd lid van feest- en sportcomité Koolskamp, maar ik ben al vijf jaar niet meer naar vergaderingen geweest”, geeft de assistent van de wielercommentatoren Michel Wuyts en José De Cauwer toe. “Ik woon op één kilometer van de VRT, dus niet langer in Koolskamp. De voorbije jaren zat ik die periode meestal in de Vuelta. Die is al voorbij. Volgende vrijdag heb ik vakantie. Of ik tijdens het Kampioenschap van Vlaanderen een taak heb, weet ik niet.”

Die vraag komt wellicht. Met Deceuninck–Quick-Step, Lotto-Soudal, Trek-Segafredo, Jumbo-Visma, Team DSM, Intermarché-Wanty-Gobert, Bora-Hansgrohe en Qhubeka Nexthash krijgt Koolskamp acht teams uit de World Tour aan de start. Voor Tahon is het een koud kunstje te voorspellen wie Jannik Steimle, winnaar in 2019, opvolgt.

“Elf jaar geleden voorspelde ik dat de Australiër Leigh Howard zou winnen”, beweert Tahon. “Ik zat op Erasmus in Salamanca. Mijn ouders vroegen me wie in Koolskamp ging winnen. Leigh Howard of Stefan Van Dijk liet ik hen weten. Van Dijk reed niet, Howard won, maar mijn ouders waren niet bij de bookmakers gepasseerd. Volgende week vrijdag wordt een sprintduel tussen Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen verwacht. Toch tip ik op Tim Merlier. Hoewel, nu Deceuninck–Quick-Step in Koolskamp weer start, wint meestal iemand van de ploeg van Patrick Lefevere.” (HF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten