Hannes Tahon, Koolskampse sidekick van Michel en José

Hannes Tahon begint dit weekend al aan zijn zesde Tour. (foto SBR) © Stefaan Beel
Tom Vandenbussche

Toen we Hannes Tahon (30) maandag aan de lijn kregen, was hij volop voorbereidingen aan het treffen op zijn zesde Tour als sidekick van commentatoren Michel Wuyts en José De Cauwer.

“Ik ben mijn rennersfiches aan het actualiseren. En ik zoek ook naar extra verhalen en anekdotes. Dit jaar becommentariëren we vanuit Brussel. Christophe Vandegoor, Renaat Schotte en Maarten Vangramberen zullen ter plaatse waarschijnlijk minder interviews kunnen afnemen. Extra info kan dus geen kwaad.”

Tahon ziet ook voordelen. “Als Michel en José koffie en Leo’s wilden, moest ik door een technisch wagenpark wandelen en was de kans reëel dat ik aan één van de vele kabels bleef haperen en struikelde. Nu niet. Een groot voordeel. Trouwens, eten en drinken is een van de belangrijkste dingen tijdens de Tour. (grijnst) Daar hoeven we ons dus al geen zorgen meer over te maken.” Voor de rest verandert er weinig. “Ik volg Radio Tour en Twitter, moet af en toe berekeningen maken en soms bel ik iemand op voor wat inside info.”

Ook de verplaatsingen voor en na de ritten zullen meevallen. Tahon verhuisde twee jaar geleden van Koolskamp naar Schaarbeek. “Het is tien minuten wandelen naar de redactie. Op rustdagen keer ik graag terug naar Koolskamp, want in Brussel moet je altijd je mondmasker dragen. In West-Vlaanderen kan je tenminste nog ademen.” (TVB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.