Handzame Classic zoekt opvolger voor Sloveen Luka Mezgec

Vrijdag wordt tussen Bredene en Handzame de sprintklassieker ‘Handzame Classic’ verreden. De afstand van deze categorie 1.1 wedstrijd bedraagt 195 kilometer.

© COGHE GINO

“Er werd voor deze editie niets gewijzigd aan het parcours in vergelijking met vorig jaar”, verduidelijkt koersdirecteur Stefaan Decleir. “Het startsein van onze wedstrijd wordt traditioneel gegeven om 12.15 uur aan het Staf Versluys Centrum van Bredene. Vandaaruit volgen wij de kustlijn langsheen Middelkerke en Nieuwpoort om zo na verloop van tijd naar de beruchte poldervlakte ‘De Moeren’ te trekken. Daar kan het peloton een eerste keer op waaiers getrokken worden. In het Heuvelland wacht na 90 kilometer met de Vidaigneberg de eerste helling van de dag. Voorts volgen de Monteberg en de Scherpenberg om zo naar Handzame te rijden waar na 149 kilometer koers nog eens drie plaatselijke ronden van elk 17 kilometer liggen te wachten.”

De laatste editie ging naar de Sloveen Luka Mezgec, die het in een massasprint voor de Nederlander Theo Bos en Edward Theuns haalde. “Naast de Handzame Classic is er in de West-Vlaamse gemeente ook de ontknoping van de Handzame Challenge, een interclub die dit jaar opgeklommen is naar de hoogte categorie. De vertrekplaats is Jabbeke. De aankomst wacht, net als grote broer Handzame Classic in de Handzamestraat, dit na 153 kilometer”, stelt organisator Bert Pattyn. Vorig jaar ging de eindzege in de Handzame Challenge naar Rob Leemans.

De deelnemende ploegen:

Etixx-Quick.Step, Lotto-Soudal, BMC, Topsport Vlaanderen-Baloise, Wanty-Groupe Gobert, CCC Sprandi Polkowice, Cult Energy, Roompot, UnitedHealthcare, An Post-Chainreaction, CCT p/b Champion System, Cibel, Colba-Superano Ham, Join’s-De Rijke, Veranclassic-Ekoi, Vastgoedservice-Golden Palace, Team 3M, Trefor-Blue Water, Team Joker, Metec, Leopard Development Team, Verandas Willems, Wallonie-Bruxelles

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.