Gullegem Koerse strikt nu ook Mark Cavendish

Eerder werd al bekend dat Fabian Cancellara aan de start komt.

© AFP

Maandagavond vond de voorstelling van de zeventigste editie van Gullegem Koerse plaats. Naast voor de eerste keer Fabian Cancellara komt volgende week dinsdag ook spurtbom Mark Cavendish aan de start. Dat maakte algemeen manager Patrick Lefevere van Omega Pharma-Quick.Step bekend. “Ook Tom Boonen, Niki Terpstra, Jan Bakelants, Nikolas Maes, Guillaume Van Keirsbulck, Andrew Fenn, Gert Steegmans, Stijn Vandenbergh en Gianni Meersman komen”, aldus Patrick. “Ik ben van de streek (Beitem-Rumbeke, red) en wil voor de organisatoren van Gullegem Koerse iets speciaal doen.”

Lefevere is trouwens peter van de jubileumeditie en ex-winnaar van Gullegem Koerse (1977). Het staat pas sinds gisteren vast dat de snelle Cavendish komt. “Ik sta er perplex van”, aldus organisator en secretaris Carlos Demeulemeester van KSC Gullegem Sport. “De selectie van Quick.Step-Omega Pharma is meer dan een wereldploeg. Hopelijk eindigt het in een massaspurt. Cavendish is toch de snelste spurter van de wereld.”

Gilbert, Roelandts, Vanmarcke en Nys

Ook gewezen wereldkampioen Philippe Gilbert (BMC) ligt onder contract. Lotto-Belisol komt met onder meer Jürgen Roelandts. Ook Sep Vanmarcke en Sven Nys zullen van de partij zijn. Evenals Topsport Vlaanderen-Baloise. “Het deelnemersveld wordt dit keer uniek”, aldus Carlos. “Met Cancellara-Cavendish-Boonen-Gilbert-Terpstra hebben we een topaffiche.”

De grote blikvanger wordt alvast Fabian Cancellara, de winnaar van de Ronde van Vlaanderen. “We hebben hiervoor drie jaar gewerkt”, aldus Demeulemeester. “Ik ben enorm verheugd dat Fabian komt. Ook zijn ploegmaats Stijn Devolder en Kristof Vandewalle.”

Dankzij meer dan 400 (!) sponsors is het budget rond. “De prijs voor Cancellara valt mee”, aldus een diplomatische secretaris. “Reken op vijf procent van ons startbudget. We betalen een groter bedrag voor Omega Pharma-Quick.Step. Tom Boonen komt hier op tien edities voor de zevende keer aan de start.”

Omwille van de hoofdsponsor wordt het voortaan ook Gullegem Koerse-MCW Classic. Vorig jaar won Fenn en de Brit is er dus weer bij.

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.