Guillaume Van Keirsbulck wil met Etixx-Quick Step nog bepalende rol spelen

© FOTO GINO COGHE
Redactie KW

Guillaume Van Keirsbulck mocht vrijdag ook nog het podium op na de proloog van de Driedaagse van West-Vlaanderen (2.1). Zijn negende plaats leverde hem de titel als beste renner van zijn provincie op.

Van Keirsbulck kreeg daarvoor de zwarte trui, maar de renner van Etixx-Quick Step mag daar zaterdag niet mee starten omdat de UCI slechts vier leiderstruien toelaat in een rittenkoers.

“Het was geleden van het Belgisch kampioenschap tijdrijden dat ik nog eens een koers tegen de klok afwerkte”, stelde Van Keirsbulck. “Op het einde viel ik wat stil, ik zakte zo wat terug. Misschien was de wind meer gaan liggen, waardoor ik daar minder voordeel uit kon halen. Het belangrijkste is dat ik hier een goed gevoel aan over houd.”

De motivatie bij sommige renners zal wel wegebben als het fiks waait en regent

“Van de ploeg staat Luskasz Wisniowski beter geklasseerd dan mij. Hij volgt op 10 seconden, ik op 16 seconden van Tom Bohli. Ik ken de Zwitser niet zo goed.”

“De weersvoorspellingen voor zaterdag zijn niet zo goed. Dat kan eventueel in ons voordeel spelen. De motivatie bij sommige renners zal wel wegebben als het fiks waait en regent. Wij gaan er alles aan doen om nog een rol van betekenis te spelen in deze Driedaagse van West-Vlaanderen.”

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.