Guillaume Van Keirsbulck vs. Bradley Wiggins in Driedaagse De Panne-Koksijde?

Redactie KW

De 39e editie van de Driedaagse De Panne-Koksijde (2.BC), die van dinsdag tot en met donderdag gereden wordt, is voor sommigen een doel op zich.

Voor anderen is deze rittenkoers dan weer de laatste rechte lijn en voorbereiding naar de Ronde van Vlaanderen van komende zondag.

Net als vorig jaar is De Panne opnieuw de startplaats van deze wedstrijd. Van daaruit gaat het via Lichtervelde, Koolskamp en Kruishoutem naar de Vlaamse Ardennen waar na 92 kilometer met de Edelare, de eerste van dertien hellingen, wacht. Na 112,6 kilometer vat men twee plaatselijke ronden aan in Zottegem waarin telkens de beklimmingen van de Leberg, Berendries, Valkenberg, Eikenmolen en de Klemhoutstraat verweven zitten.

Op woensdag gaat het vanuit Zottegem naar Koksijde, met zijn 217,2 kilometer meteen de langste etappe van deze driedaagse. In deze rit is een passage in het Heuvelland voorzien met de beklimmingen van de Mesenberg, Monteberg, Kemmelberg, Rodeberg en Vidaigneberg. Van daaruit gaat het naar Koksijde waar drie plaatselijke ronden voorzien zijn op en rond de Ter Duinenlaan.

De Driedaagse De Panne-Koksijde wordt donderdag afgesloten met het traditionele dubbele programma. ‘s Ochtends trekt het peloton zich op gang voor een vlakke rit in lijn over 111,4 kilometer, ‘s namiddag is er de afsluitende individuele tijdrit over 14,2 kilometer met een passage over de zeedijk en aankomst in het centrum van De Panne.

Guillaume Van Keirsbulck zal zijn eindoverwinning van vorig jaar uiteraard willen overdoen, maar hij zal veel concurrentie ondervinden van Bradley Wiggins. Zondag stapte de Brit in de helse Gent-Wevelgem nog voortijdig af. ‘Sir Wiggins’ gaf eerder al te kennen dat hij zijn regenboogtrui wil laten schitteren in de afsluitende tijdrit. Als hij de eerste dagen zonder kleerscheuren doorkomt, is de kans groot dat Wiggo na David Millar in 2010 de tweede Brit wordt die deze prestigieuze Driedaagse wint.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.