Guillaume Van Keirsbulck pakt de bloemen

Guillaume Van Keirsbulck © BELGA
Redactie KW

Na 202,2 kilometer tussen Quaregnon en Dour klopte de kleinzoon van Benoni Beheyt de Luxemburger Alex Kirsch in een sprint met twee. Iljo Keisse werd derde in de GP Le Samyn (cat 1.1), de eerste manche van de Napoleon Games Cup.

De renners werden niet gespaard in de Waalse openingsklassieker, onderweg moesten ze bijna voortdurend in de regen rijden. De vroege vlucht kwam op naam van vijf renners: Erwann Corbel, Kenneth Van Rooy, Kevin Van Melsen, Joeri Stallaert en Gordon De Winter. Veel ruimte kregen ze nooit van het peloton, dat hen maximaal 3:15 gunde. Uiteindelijk werd met Van Melsen de laatste vluchter op 80 kilometer van het eind al gegrepen.

Het was Dries Devenyns die als eerste aan de boom schudde. Hij kreeg Benoit Jarrier met zich mee. Maar het duo werd al gauw uitgebreid met zes andere renners, waarna het weer stil viel. Om de haverklap werd er vooraan aangevallen. Een volgend groepje bestond uit Kenneth Van Bilsen, Jesper Asselman, Guillaume Van Keirsbulck, Maarten Wynants en Roy Jans. Lotto-Soudal en Quick-Step Floors moesten aan de bak en ook dit kwintet werd weer bijgebeend, al spartelde Van Keirsbulck wel nog even tegen op het eind.

Een heel bedrijvige Van Keirsbulck

Daarna kregen we een nieuwe kopgroep met elf renners: Jérôme Cousin, Iljo Keisse, Charlie Arimont, Tosh Van der Sande, Jasper De Buyst, Maarten Wynants, Arnaud Gerard, Raymond Kreder, Olivier Pardini, Alex Kirsch en opnieuw Van Keirsbulck. Het tempo lag hoog, de kasseien maakten telkens het verschil en de groep werd uitgedund tot zeven renners. Bij de laatste passage aan de finish telden ze 17 seconden voorsprong op een klein achtervolgend groepje. Het zou niet volstaan. Kirsch zag het gevaar en versnelde nog voor de hergroepering, Van Keirsbulck volgde samen met Van der Sande. Die laatste zou op het eind moeten afhaken. Een achtervolgend groepje met Keisse, Frison, Van Emden en nog vier andere renners naderde dicht, maar zou te laat komen om te sprinten voor de zege. In die sprint toonde Van Keirsbulck zich de sterkste

Op de erelijst volgt de 26-jarige Van Keirsbulck Niki Terpstra op. De Nederlander was er in deze editie niet bij.

Bij de dames ging de zege naar Spaanse Sheyla Gutierrez die Amy Pieters (Ned) klopte in de sprint. De Oostkampse Valerie Demey eindigde als twintigste op 2’20” als eerste West-Vlaamse.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier