Guillaume Van Keirsbulck: “Ochowicz vindt wel een nieuwe grote sponsor”

Guillaume Van Keirsbulck, hier aan de slag in de Omloop Het Nieuwsblad, is einde contract bij een team zonder hoofdsponsor. "Maar ik maak me voorlopig geen zorgen." (foto Getty Images) © Getty Images
Tom Vandenbussche

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is het ook officieel: schoenenfabrikant CCC stopt als hoofdsponsor van het gelijknamige team. Kopman Greg Van Avermaet dreigt zonder werk te vallen, maar vooral voor de andere renners binnen het Poolse WorldTour-team dreigt een moeilijke zoektocht. Onder hen ook twee West-Vlamingen: Serge Pauwels (36) en Guillaume Van Keirsbulck (29). Die laatste hoopt echter om ook in 2021 deel uit te maken van de klassieke voorjaarskern rond Van Avermaet. “Ik geloof dat manager Jim Ochowicz opnieuw een grote sponsor aan de haak zal slaan.”

Een 25ste plaats in de Race Torquay, een 1.1-wedstrijd in Australië. Het is voorlopig het beste resultaat uit het seizoen van Guillaume Van Keirsbulck, dertien wedstrijddagen ver. Ook vorig jaar, zijn eerste bij CCC, bleef zijn uitslagenlijstje maagdelijk blank. Op zich geen ramp natuurlijk. Van Keirsbulck had zijn plaats in de WorldTour heroverd, maar niet om voor eigen rekening te rijden. Hij moest samen met Gijs Van Hoecke en Nathan Van Hooydonck de Vlaamse voorjaarskern rond Greg Van Avermaet versterken. Vorig jaar bleef de ploeg onder de verwachtingen – “Tijdens de winterstages hebben we te hard getraind”, dixit Van Keirsbulck – en dit seizoen moet eigenlijk nog beginnen.

“Zelf ben ik einde contract. Ik ben dus vrij om te gaan en staan waar ik wil”, vertelt de 29-jarige Varsenarenaar. “Maar ik zou graag blijven. Dat is zeker nog mogelijk. Mijn manager Dries Smets (ook de makelaar van o.a. Alaphilippe, Gilbert, Lampaert en Van Avermaet, red.) is intussen wel overal aan het polsen. Maar mijn voorkeur gaat uit naar mijn huidige ploeg. Ik ben ervan overtuigd dat manager Jim Ochowicz opnieuw een grote sponsor aan de haak zal slaan, net zoals hij dat twee jaar deed na het afhaken van BMC.”

“Samen met Gijs, Nathan en Greg vormen we een goeie bende. Ik voel me goed in deze ploeg”

Guillaume Van Keirsbulck:
© VDB

“CCC is echt een geestige ploeg waarin ik me helemaal thuis voel”, vervolgt Van Keirsbulck, aan zijn tiende campagne als prof bezig. “Samen met Gijs, Nathan en Greg vormen we een goeie bende. Via ons WhatsApp-groepje hielden we de voorbije maanden contact. Greg heeft trouwens gevraagd om binnenkort met de Belgische ploegmaats enkele dagen in de Ardennen te gaan trainen. Iets om naar uit te kijken, want altijd maar aan de kust trainen, is op den duur niet meer geestig. Met Timothy Dupont had ik wel de ideale coronabuddy. Vaak trokken we er met de mountainbike op uit, om toch de nodige intensiteit te hebben. Hier en daar probeerden we een KOM (King of the Mountain, red.) op Strava mee te pikken.” (grijnst)

Derde Tourdeelname?

Van Keirsbulck kent volgende week normaal gezien zijn wedstrijdprogramma, maar verwacht dat de Strade Bianche zijn eerste koers na de coronacrisis wordt. “Ik zal opnieuw in de klassieke ploeg rond Greg zitten. Met alle maatregelen zullen ze onderling niet te veel wisselen. Dat dit mijn kansen op een derde Tour vergroot? Ik hoop het. Ik zou heel graag meegaan”, besluit Van Keirsbulck, die in de maand juli ook nog een hoogtestage, allicht in het Italiaanse Livigno, wil afwerken.