Groene trui Peter Sagan komt naar Natourcriterium Roeselare

© BELGA
Redactie KW

De eerste naam die wordt bekendgemaakt is meteen een topper van formaat.


© BELGA

Op dinsdag 29 juli is er de vijfde editie van het Natourcriterium in Roeselare. Toppers uit de Tour, andere wielerhelden en lokale renners zullen er rondjes komen rijden in het stadscentrum. Voor de vijfde editie hadden de organisatoren graag de gele trui in Roeselare gehad, maar dat bleek niet mogelijk. Er was een contract met favoriet Alberto Contador, maar toen die uitviel was het zoeken naar alternatieven. Huidig geletruidrager Vincenzo Nibali rijdt die avond al in Nederland, maar de organisatoren konden nu wel een andere topper strikken : Peter Sagan.

Groene trui Peter Sagan komt naar Natourcriterium Roeselare


© BELGA

De Slovaak van Cannondale heeft voor het derde jaar op rij de groene trui om de schouders en is een van de supertalenten in het peloton. Sagan zal zo dus nog eens (en dit keer iets langer) op de Roeselaarse wegen te zien zijn, nadat hij op woensdag 9 juli met de rest van het Tourpeloton door de stad sjeesde. Hopelijk is het volgende week dinsdag beter weer dan toen!

Groene trui Peter Sagan komt naar Natourcriterium Roeselare


© BELGA

En nu de oppergaai bekend is, volgen meteen ook al enkele namen. Naast de groene trui, komen zeker ook al veldriticoon Sven Nys, de Brugse Tourdebutant Jens Keukeleire, Iljo Keisse en de in de regio populaire Fransman David Boucher naar Roeselare. Ook nog op de lijst : Sven Vanthournhout, James Vanlandschoot, Jan Ghyselinck, Tim Declercq, Benjamin Verraes, Ward Lapiere, Ward Vander Meiren, Piet Allegaert, Tuur Vannevel, Arne Casier, Daan Myngheer, Lander Seynhaeve, Rob Lemans, Nills Pauwels, Alexandro Soenens

en Otto Verhaerde

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier