Greg Van Avermaet won de vijfde etappe in de Tour de France en reed drie dagen in het geel. Thomas De Gendt zegevierde in de twaalfde rit op de Mont Ventoux en kreeg zes keer de bollentrui om de schouders.

"Wij hopen de komende dagen nog enkele ronkende namen vrij te geven van renners die nog aan de slag zijn in de Ronde van Frankrijk", meldt organisator Björn Gevaert. "Ons evenement wordt om 16 uur afgetrapt met een wedstrijd voor nieuwelingen nabij het Coninckplein. Om 18 uur starten de renners van het natourcriterium op datzelfde parkoers aan een tijdrit over één ronde van twee kilometer. Eén uur later start dan het eigenlijke criterium over 100 kilometer."

Vorig jaar ging de zege in Roeselare naar Nairo Quintana. De Colombiaan bleef Chris Froome en Serge Pauwels voor.

(BELGA)

Greg Van Avermaet won de vijfde etappe in de Tour de France en reed drie dagen in het geel. Thomas De Gendt zegevierde in de twaalfde rit op de Mont Ventoux en kreeg zes keer de bollentrui om de schouders."Wij hopen de komende dagen nog enkele ronkende namen vrij te geven van renners die nog aan de slag zijn in de Ronde van Frankrijk", meldt organisator Björn Gevaert. "Ons evenement wordt om 16 uur afgetrapt met een wedstrijd voor nieuwelingen nabij het Coninckplein. Om 18 uur starten de renners van het natourcriterium op datzelfde parkoers aan een tijdrit over één ronde van twee kilometer. Eén uur later start dan het eigenlijke criterium over 100 kilometer."Vorig jaar ging de zege in Roeselare naar Nairo Quintana. De Colombiaan bleef Chris Froome en Serge Pauwels voor.(BELGA)