Gouverneur heeft geen goed nieuws voor wielerfans

Met het oog op de start van het wielerseizoen 2021 op 27 februari aanstaande verfijnt gouverneur Decaluwé het nog steeds geldende politiebesluit van 25 september 2020.

Het besluit gaat over de plicht een mondmasker te dragen langs het parcours van wielerwedstrijden op het grondgebied van de provincie West-Vlaanderen en een verbod op particulier gebruik van drones langsheen het parcours van wielerwedstrijden in de provincie West-Vlaanderen.

Deze verfijning is een afstemming met het ministerieel besluit van 28 oktober 2020. Hierin staat dat professionele, sportieve wedstrijden enkel zonder publiek kunnen plaatsvinden. Er is geen publiek toegelaten langsheen het volledige parcours van wielerwedstrijden, inclusief de vertrek- en aankomstzones. Ook randactiviteiten langsheen het parcours zijn niet toegelaten in West-Vlaanderen. Voor geautoriseerden is het dragen van een mondmasker verplicht vanaf één uur voor tot één uur na de doortocht van de wedstrijd.

Het aangepaste politiebesluit geldt tot na de Ronde van Vlaanderen op 4 april. “Voor de wielerfans zit er helaas niks anders op dan de voorjaarsklassiekers te volgen vanuit hun zetel”, aldus de gouverneur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.