Goezeput Cycling Team laat Bruggelingen proeven van het WK-parcours

Goezeput Cycling Team organiseert in samenwerking met de Stad Brugge op zondag 15 augustus de Goezeput WK-toertocht die deels het traject van het échte WK volgt. © PD
Piet De Ville

Als een van de vele evenementen in aanloop naar het WK-tijdrijden op de fiets, met aankomst in Brugge, organiseert Goezeput Cycling Team in samenwerking met de Stad Brugge op zondag 15 augustus de Goezeput WK-toertocht die deels het traject van het échte WK volgt.

Met evenementen als ‘Wij Kunnen Fietsen”, ‘Ik word wielrenner’ en ‘Iedereen Wereldkampioen’ heeft de Stad de voorbije maanden in aanloop naar het WK wielrennen de jeugd al warm gemaakt voor de wielersport. Nu is het met de Goezeput WK-toertocht de bedoeling om ook de volwassenen mee in bad te trekken.

WK-sfeer

Op zondag 15 augustus organiseert Goezeput Cycling Team in samenwerking met de Stad een tocht waarbij ook op een groot deel van het WK-parcours wordt gefietst. “Een uitgelezen kans voor de deelnemers om één maand voor de tijdritten tussen Knokke-Heist en Brugge worden afgewerkt al eens de WK-sfeer op te snuiven”, benadrukt schepen van Sport Franky Demon (CD&V).

Film

Er is keuze tussen een toertocht van 60 kilometer en 100 kilometer met bevoorrading na respectievelijk 30 en 60 kilometer. Start- en aankomst zijn voorzien aan de Sint-Pietersplas, te bereiken via de Blankenbergse Dijk waar ook heel wat randanimatie zal zijn. De renners zullen ter hoogte van de haven gefilmd worden en die passage wordt afgespeeld aan Sint-Pietersplas zodat familie en sympathisanten de prestaties goed kunnen volgen. Langs de haven wordt een WK-Strava-segment gecreëerd met tijdsregistratie. Daarnaast is er een passage langs het WK-Dorp Damme opgenomen in het parcours en via een lus kan ook ‘t Zand, waar op dat moment een WK-roadshow aan de gang is, aangedaan worden. Als extra wordt elke fiets uitgerust met een WK-zadelpensticker en na aankomst klimt iedere deelnemer op het podium voor een WK-foto.

Impulssubsidie

“We vinden dat de organisatie hier perfect heeft ingespeeld op de combinatie tussen WK-wielrennen, sport en plezier”, stelt schepen Demon. “Vandaar dat de wielerclub ook kon rekenen op een impulssubsidie van 2.500 euro van de Stad.” Het Goezeput Cycling Team bestaat als recreatieve Brugse sportclub intussen al meer dan 15 jaar en zag zijn ledenaantal uitbreiden naar een 130-tal actieve leden.

Meer info en inschrijvingen op www.brugge.be/wk-toertocht. Inschrijven kan ook nog de dag zelf vanaf 7.30 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten