Gianni Vermeersch sluit succesvolle periode bij Veranda’s Willems af

Gianni Vermeersch reed vanaf 15 mei in de kleuren van Veranda's Willems. © Belga
Redactie KW

Door zijn val in de Druivenkoers-Overijse kan Gianni Vermeersch zondag helaas niet deelnemen aan de Schaal Sels.

Dat betekent dat zijn periode bij Veranda’s Willems ten einde is gekomen en Gianni op 11 september weer het veld in zal duiken met Steylaerts NV. “Ik vind het enorm jammer dat ik zondag niet in Schaal Sels zal kunnen rijden. Ik keek echt uit naar die wedstrijd. Helaas viel ik in de Druivenkoers terwijl ik daar in vijfde positie lag op 1,5 kilometer van de meet. Dat maakt de vele schaafwonden op mijn lijf nog erger“, verklaart Gianni.

Gianni Vermeersch reed vanaf 15 mei in de kleuren van Veranda’s Willems. Hij debuteerde in de GP Criquelion, gewonnen door Timothy Dupont. “Ik heb elke wedstrijd heel veel plezier gehad in deze ploeg. Het feit dat een groot deel van die wedstrijden ook winnend werd afgesloten, maakte het natuurlijk nog plezanter. Die GP Criquelion was daarom misschien wel de mooiste. Ik heb daar meteen mijn werk voor de ploeg kunnen doen en Timo maakt het dan af.”

Tweede plaats in de Omloop

Na GP Criquelion reed Gianni nog elf UCI wedstrijden voor Veranda’s Willems met een tweede plaats in de Omloop Het Nieuwsblad voor beloften (na Elias Van Breussegem) en vier toptienplaatsen in Ster ZLM Toer, GP Cerami, GP Pérenchies en GP Jef Scherens als uitschieters. Op 11 september vangt hij met Steylaerts het veldritseizoen aan in Geraardsbergen.

“Ik kijk daar enorm naar uit. Het was een plezante tijd bij Veranda’s Willems. Ik voel me goed en denk dat ik uitgeruster aan het crossseizoen zal beginnen omdat mijn periode op de weg minder intensief was dan voorgaande jaren,” besluit Gianni.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier