Gianni Vermeersch mooi derde op Parkcross

© BELGA
Redactie KW

Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games) heeft woensdag de negende editie van de Parkcross in Maldegem op zijn naam geschreven. In de eerste veldrit na de wereldkampioenschappen in het Tsjechische Tabor haalde Pauwels het van Belgisch beloftekampioen Laurens Sweeck (Corendon-Kwadro) en Gianni Vermeersch (Sunweb-Napoleon Games). Wietse Bosmans werd vierde voor Wout Van Aert.

Vicewereldkampioen Van Aert kwam in de openingsronde al ten val, waarna hij op achtervolgen aangewezen was. Het tempo lag immers onmiddellijk zeer hoog. Michael Vanthourenhout en Wietse Bosmans sloegen in de tweede ronde een kleine kloof. In het achtervolgende groepje bevonden zich onder anderen Sven Nys, Klaas Vantornout, Vermeersch en Sweeck. De rest van het deelnemersveld volgde wat verderop.

Ongemeen spannende finale

Voorin kwam Vanthourenhout nog in de eerste helft van de cross ten val. De wereldkampioen bij de beloften kon meteen een kruis maken over zijn zegekansen en zou uiteindelijk 21e worden. Halfweg ontstond een kopgroep met negen renners. Met nog drie ronden voor de boeg trokken Bosmans, Pauwels en Sweeck in de aanval. Vantornout counterde, gevolgd door Tim Merlier, Nys, Vermeersch en Van Aert. Het bleef ongemeen spannend, acht leiders sneden de slotronde aan. In de allerlaatste meters sloeg Pauwels nog een kloof. Hij finishte voor Sweeck en Vermeersch.

Op de erelijst volgt Pauwels Sven Nys (Crelan-AA Drink) op. Die haalde het vorig jaar van Tom Meeusen (Telenet-Fidea) en de inmiddels gestopte Niels Albert.

(bel)