Gianni Vermeersch en co openen in Roemenië

Gianni Vermeerch. (foto Belga) © belga
Tom Vandenbussche

Velen gaan ervan uit dat het internationale wielerseizoen zich op zaterdag 1 augustus weer op gang trekt met de Strade Bianche, maar enkele teams gaan al vroeger aan de slag. Zo verschijnt Alpecin-Fenix aan de start van de Sibiu Cycling Tour in Roemenië (UCI 2.1, 23-26 juli) en de Ronde van Bulgarije (UCI 2.2, 28-31 juli).

Gianni Vermeersch en Floris De Tier zijn erbij in Roemenië en rijden daarna de Strade Bianche. “Begin augustus volgt ook nog Milaan-Turijn. Brugge-De Panne op 21 oktober wordt mijn laatste wegwedstrijd. Crossen zal pas voor in november zijn”, aldus Vermeersch, die in juli normaal ook een hoogtestage van twee weken inplant.

Rickaert: “Kijk uit naar oefenkoersen”

Jonas Rickaert start zijn seizoen dan weer in Bulgarije. “Maar begin juli rijd ik ook al de oefenkoers in Wortegem en misschien ook die in Outrijve, al hangt die tweede koers af van wanneer de profwedstrijd in Rotselaar zou plaatsvinden. Ik blijf in juli alleszins in België. Twee jaar geleden nam ik in februari ook al eens deel aan enkele oefenwedstrijden en dat is me toen heel goed bevallen.” Rickaert start na de Ronde van Bulgarije ook in de Ronde van Vlaams-Brabant, Dwars door het Hageland, Schaal Sels, Brussels Cycling Classic, Tour du Doubs, Eurométropole Tour, Ronde van Slovakije, BK op de weg en Omloop van het Houtland.