Gianni Meersman pakt de bloemen in Handzame Classic

© COGHE GINO
Redactie KW

Gianni Meersman (Etixx-Quick Step) heeft vrijdag de sprintklassieker Handzame Classic (Bel/1.1) op zijn naam geschreven.

Na 195 kilometer tussen Bredene en Handzame haalde Meersman het in de sprint van Antoine Demoitié (Wallonie-Bruxelles) en Tiesj Benoot (Lotto-Soudal), waardoor ze een volledig Belgisch podium kregen in Handzame.

Gianni Meersman pakt de bloemen in Handzame Classic


© COGHE GINO

Voor de 29-jarige Meersman was het al de derde zege van het seizoen. Eerder was hij in het Australische Geelong de beste in de Cadel Evans Great Ocean Road Race en pakte hij de zege in de eerste etappe van de Ronde van de Algarve. Op de erelijst van de Handzame Classic volgt hij de Sloveen Luka Mezgec op.

Gianni Meersman: “Subliem hoe ik gebracht werd”

“Ik dacht op een gegeven moment dat wij de sprint van te ver hadden ingezet, maar gelukkig was dat niet het geval”, vertelde de 29-jarige Meersman. “Onze ploeg was echt enorm sterk. Voor mij zat Yves Lampaert. Het Etixx-Quick Step-treintje bestond verder nog uit Matteo Trentin, Lukasz Wisniowski, Guillaume Van Keirsbulck, Iljo Keisse, Pieter Serry en Martin Velits. Dankzij die mannen was het schitterend om naar de eindmeet te trekken.”

“Wie erover wilde geraken, moest meer dan 60 kilometer per uur rijden”

Handzame Classic is traditioneel een sprintersfestijn en dus werd alles bij Etixx-Quick Step op Meersman gezet. “Vrijdagochtend werd op de briefing gezegd dat de ploeg voor mij zou werken. Dat gaf een goed gevoel, maar het is nog beter als je dit dan ook kan afmaken”, straalde Meersman. “De stress was wel hoog, want iedereen gaat van de veronderstelling uit dat de kopman van Etixx-Quick Step niet geklopt mag worden. Tweede worden is voor ons geen optie. Ik kan enkel maar mijn best doen. De manier waarop ik gebracht werd, was echter subliem. Het team trok in de slotkilometers alles op een lint. Wie erover wilde geraken moest meer dan 60 kilometer per uur rijden. Onmogelijk dus. Ik viel gelukkig in de slotmeters ook niet stil, met het gekende gevolg.”

De top-20:

1. Gianni Meersman

2. Antoine Demoitié

3. Tiesj Benoot

4. André Looij (NL)

5. Dylan Groenewegen (NL)

6. Klaas Lodewyck

7. Joeri Stallaert

8. Jarl Salomein

9. Dries De Bondt

10. Jean-Pierre Drucker (Lux)

11. Bert Van Lerberghe

12. Jelle Donders

13. Roy Jans

14. Aidis Kruopis (Lit)

15. Daniel Hoelgaard (Noo)

16. Alexander Krieger (Dui)

17. Nicolas Vereecken

18. Egidijus Juodvalkis (Lit)

19. Robin Stenuit

20. Edwin Wilson (Zwe)

(FJA/Belga – Foto’s Coghe)

De volledige uitslag vind je in de pdf-bijlage hieronder.

Handzame Classic 2015.pdf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier