Gianni Meersman met Cavendish als gangmaker : “Perfect teamwerk”

Redactie KW

“Mijn ploegmaats hebben perfect werk geleverd”, stelde Gianni Meersman (Omega Pharma-Quick.Step) donderdag na zijn ritzege in de Ronde van de Ain (cat. 2.1).


© BELGA

Mark Cavendish, normaal de grote sprinttroef van OPQS, trok voor Meersman de sprint aan. De Brit is nog niet lang hersteld van een zware val in de Ronde van Frankrijk. “Mijn lead-out was perfect, en het was vooral heel bijzonder om in zo’n finale Cav’ voor mij te zien uitrijden”, aldus Meersman. “Maar ook Pieter Serry en Carlos Verona verdienen lof.”

“Na de laatste bocht ging ik voluit in de sprint. Ik voelde dat ik genoeg kracht in de benen had. Dat in combinatie met de uitstekende positie waarin mijn ploegmaats me gemanoeuvreerd hadden, was exact wat we gehoopt hadden. Ik wil de zege dan ook opdragen aan het hele team.”

Meersman leefde mee met ploegmaat Zdenek Stybar, die in de Eneco Tour zwaar ten val kwam. “Ik hoorde meteen na de finish wat er gebeurd is. Ik hoop dat hij snel herstelt. Hij is een vechter. Ik draag mijn zege ook aan hem op.”

Na de winst in de proloog op dinsdag heeft Meersman met zijn tweede zege ook nog steeds de leidersplaats in handen in de Ronde van de Ain, die zaterdag eindigt.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.