Gianni Marchand wil zich dit seizoen nog in iedere koers tonen

Gianni Marchand voelt zich goed bij Tarteletto-Isorex. © foto Coghe
Redactie KW

Bij Tarteletto-Isorex kwam Gianni Marchand dit seizoen uitstekend terecht. Alles was voorhanden om van zijn vijfde profcampagne de beste te maken. Hij opende met een 16de plaats in Wanzeel Koerse. In de verzopen GP Monseré in Roeselare was uitrijden zijn hoogste goed. En toen viel op vrijdag de dertiende het loden doek van de lockdown.

Het zag er nochtans allemaal zo veelbelovend uit voor Gianni Marchand: na een geslaagde stage in Calpe wenkte de Tour of Hainan, maar het mocht niet zijn. Ook de Tour de Normandie en de exotische Tour of Thailand gingen voor de bijl.

Gianni had zich zijn 30ste verjaardag op 1 juni helemaal anders voorgesteld, maar versaagde niet. Toen de competitie eindelijk hervatte in Bellegem was hij er als de kippen bij om erin te vliegen en derde te worden na zijn kompaan Lennert Teugels met wie hij de snellere Jens Vandenbogaerde in de tang zette. “Tour de Wallonie bracht het mooiste“, valt Gianni in. “In de eerste drie etappes reed ik constant in de aanval. In de derde rit brak mijn derailleur af, anders arriveer ik in Visé met de uitgedunde hoofdgroep in plaats van meer dan 12 minuten en een goed klassement te verliezen. Dat werd in de afsluitende koninginnenrit bevestigd met een 17de plaats in fraai gezelschap.”

“Bij Tarteletto-Isorex heb ik het best naar mijn zin. Alles is er piekfijn geregeld en de betalingen verlopen correct. Het onderdrukt mijn brandend verlangen om alsnog van een procontinentaal team deel uit te maken. Ook in 2021 zal alles bij het oude blijven. Met 2020 ben ik overigens nog niet klaar. Ik zal de komende weken mijn beste beentje voorzetten in de Druivenkoers, de Heistse en de Gooikse Pijl, het BK in Anzegem en hopelijk ook in Paris-Chauny.”

“Neen, ik heb er zelfs in coronatijden geen spijt van dat ik mijn bachelor bedrijfsmanagement opzij legde voor het wielrennen. Koersplezier betekent voor mij levensvreugde die mij een kapitaal waard is.” (BCA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier