Gianluca Pollefiet haalt tweede reeks binnen in massaspurt

Gianluca Pollefiet toonde zich sneller dan Jente Boons en Benjamin Verraes.© WO
Gianluca Pollefiet toonde zich sneller dan Jente Boons en Benjamin Verraes.© WO
Redactie KW

De tweede reeks EZC/Beloften vrijdagavond in Geluwe werd beslist door een massaspurt. Gianluca Pollefiet toonde zich daarin de snelste.

Binnen het peloton van 99 renners die de start namen, waren er op enkele schuchtere aanvalspogingen van onder andere Joran Wyseure en Arne Santy na weinig noemenswaardige feiten. Ook Brent Van Mulder liet zich eventjes opmerken, eerst met Gianluca Pollefiet als metgezel, even later met Anthony Debuy.

In de negende van de twaalf ronden onstond dan toch een kopgroep van zeven met daarbij Johan Vincent, Timmy De Boes, Kobe Vanoverschelde, Brent Van Der Eycken, Siebe Deweîrdt, Robbe De Weerdt en Toon Stippelmans. Het peloton dat in stukken brak na een valpartij liet echter niet begaan en in de slotkilometers waren de vluchters eraan voor de moeite. In de daaropvolgende massaspurt toonde Gianluca Pollefiet zich vlot de snelste finisher voor Jente Boons, Benjamin Verraes, Jan Vandenbussche en Kenzie Boutté. (WO)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten