Geslaagde eerste pistemanche in Rumbeke

De winnaars bij de nieuwelingen en juniores met Victor Vaneeckhoutte, Laura Puype, Marith Vanhove en Noah Vandenbranden. © www.eenfoto.be
Stijn Moerman

Op dinsdag 14 juli vond op de wielerpiste Defraeye-Sercu in Rumbeke de eerste pistemanche van het seizoen plaats.

De renners kwamen enthousiast aan de start van deze eerste pistemanche van het seizoen. In totaal waren ze met 38 deelnemers: 15 aspiranten, acht dames jeugd, acht nieuwelingen en zeven juniores.

Bij de juniores mocht Noah Vandenbranden uit Meise het zegegebaar maken. Het zilver was voor Gianluca Pollefliet uit Hamme, het brons ging naar Jakov Beirlaen uit Waregem.

Bij de nieuwelingen ging de zege naar Victor Vaneeckhoutte. De Vichtenaar haalde het voor Jani De Coster uit Moorslede en Runar De Schrijver uit Haaltert.

Bij de dames juniores haalde Marith Vanhove de overwinning binnen. De Izegemse kreeg op het podium het gezelschap van Sara Maes uit Merelbeke en Katrijn De Clercq uit Oosterzele.

Bij de dames nieuwelingen mocht Laura Puype uit Knesselare na een spannende strijd met Jade Linthoudt uit Appelterre op het hoogste schavotje. De derde plaats was voor Julie Nicolaes uit Lanaken.

De winnaars bij de aspiranten met Bram Puype, Tille Vergalle, Thibaut Van Damme en Laerke Expeels.
De winnaars bij de aspiranten met Bram Puype, Tille Vergalle, Thibaut Van Damme en Laerke Expeels.© www.eenfoto.be

Ook de aspiranten kwamen in actie op de Rumbeekse wielerpiste. Bij de 12-jarigen won Tille Vergalle uit Westouter voor Victor Desmet uit Vlamertinge en Ruben Soetaert uit Wevelgem.

Bij de 13-jarigen ging de zege naar Oost-Vlaming Thibaut Vandamme, voor Devlin Feys uit Ingelmunster en Pieter Dewulf uit Roeselare.

Bij de 14-jarigen toonde Bram Puype uit Knesselare zich de beste. Hij haalde het voor Gaëtan Hellebuyck uit Wingene en Jenthe Verstraete uit Ingelmunster. Bij de meisjes gingen de bloemen naar Laerke Expeels uit Dudzele.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier