Gert Steegmans verzaakt aan De Ronde na zware val in Driedaagse De Panne-Koksijde

De pech blijft aanhouden bij Trek Factory Racing. Na zowat 20 kilometer in de eerste etappe van dinsdag in de Driedaagse De Panne-Koksijde kwam Gert Steegmans immers zwaar ten val. Hij moest meteen opgeven en werd naar het ziekenhuis afgevoerd. Hij geeft verstek voor de Ronde van Vlaanderen.

Steegmans moest zondag in Gent-Wevelgem ook al opgeven, nadat hij van zijn fiets werd geblazen door de wind en in een gracht belandde. © BELGA

“Ondertussen hebben de onderzoeken in het ziekenhuis van Roeselare uitgewezen dat Steegmans geen breuken heeft opgelopen. Wel heeft hij diepe snijwonden aan beide ellebogen en knieën. Van die aard zelfs dat hij nu al zeker forfait moet geven voor de Ronde van Vlaanderen van komende zondag”, meldde ploegleider Dirk Demol. “Ik hoop hem wel te recupereren voor de Scheldeprijs van volgende week woensdag of Parijs-Roubaix. Eén pluspunt toch vandaag was de prestatie van Stijn Devolder. Hij werkte een schitterende openingsetappe af, wat ons toch weer hoopvol stemt in de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen.”

Afgelopen zondag moest Steegmans ook al de strijd staken in Gent-Wevelgem. Daar belandde hij door een windstoot in een beek.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.