Gerben Dewinter toont zich de sterkste bij de nieuwelingen in Wijnendale

Gerben Dewinter met de bloemen na zijn zege in Wijnendale, de vierde van het seizoen. © JS
Johan Sabbe

Kermis in Wijnendale-Torhout en naar traditie op zaterdag een wielerwedstrijd georganiseerd door Wijnendale Sportief. Voor nieuwelingen dit keer. Daarin toonde Gerben Dewinter uit Voormezele nabij Ieper zich de sterkste. Zijn vierde seizoenszege.

Dat de organisatoren dit jaar voor een nieuwelingenkoers kozen, mag geen toeval heten. Luca Pollin, de zoon van gewezen wielrenner Chris Pollin, is momenteel nieuweling en zijn grootvader Robert Pollin is de voorzitter van Wijnendale Sportief. Helaas kon Luca geen aanspraak maken op de zege. Hij eindigde in het peloton.

Met 29 renners aan de start was de opkomst niet overweldigend. Maar het werd sowieso een spannende race van 66 kilometer.

Met z’n tweeën ervandoor

Vier ronden voor het einde raakten Gerben Dewinter uit Voormezele en William Denys uit Izegem alleen voorop. Op een twintigtal seconden volgde in z’n eentje Wout Remmerie uit Wingene en nog een half minuutje later een groepje van vijf, bestaande uit Thibo Clauw (Roeselare), Gaëtan Verleyen (Waregem), Robin Hoorne ( Beveren), Jani De Coster (Moorslede) en Louis Bogaert (Roeselare).

Aan die posities veranderde niets meer. Aan de streep bleek winnaar Gerben Dewinter enkele tientallen meters voorsprong te hebben genomen op zijn metgezel William Denys. Derde werd Wout Remmerie en de spurt voor de vierde plaats werd gewonnen door Thibo Clauw.

Pech voor de organisatoren, want het laatste halfuur van de wedstrijd viel er nattigheid uit de dreigende wolken. Gevolg: weinig publiek aan de aankomstlijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier