Geraint Thomas trekt met goed gevoel naar Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix

© BELGA
Redactie KW

Op vier kilometer van de meet liet de Brit zijn metgezellen Zdenek Stybar en Peter Sagan, de winnaar van de vorige editie, achter zich. Thomas kwam niet meer in de problemen en haalde het zo afgescheiden.

“Ik wou voor de finish nog iets ondernemen”, stelde Thomas. “Ik had na mijn versnelling op vier kilometer van de meet plots toch wel een zeer grote kloof en dan bleef ik maar doorrijden. Blijkbaar hebben ze achter mij net iets te lang naar elkaar gekeken. Voor mij geen probleem, ik kon zo het hoogst mogelijke binnenhalen.”

“Ik kan het eigenlijk nog niet geloven dat ik hier in Harelbeke win. Ik voelde me sterk vandaag. Na de Oude Kwaremont was ik met Stybar en Sagan in de aanval. Iedereen deed in die vlucht zijn deel van het werk. Toen ik op het einde mijn metgezellen bekeek, leek het alsof ze beiden stikdood zaten. Ik dacht dat ze wat komedie speelden, maar dat bleek dus niet zo. Het was een lange werkdag, maar deze zege maakt veel goed. Ik maakte na Parijs-Nice steeds meer vorderingen op conditioneel vlak. Dit geeft me een goed gevoel met de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix in het vooruitzicht.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier