Gent-Wevelgem 2020: aanloop naar de Moeren kent grondige wijziging

Begin september raakte bekend dat Ieper in 2020 als startplaats voor Gent-Wevelgem Deinze vervangt. Die verhuis zorgt uiteraard voor een wijziging van de aanvangskilometers. In een persbericht geeft de wedstrijdorganisatie vrijdag meer uitleg.

Het parcours van Gent-Wevelgem 2020. © GF

“In overleg met de gemeente Wevelgem werd een mogelijke passage door de deelgemeentes Moorsele en Gullegem nauwkeurig onderzocht. De gemeente is in de 86-jarige geschiedenis van Gent-Wevelgem immers de meest loyale partner van de organisatie. Met een passage in de beginkilometers toont de organisatie haar appreciatie voor deze steun”, luidt het.

“De ploegvoorstelling zal plaatsvinden op de Grote Markt in Ieper, de officieuze start aan de Menenpoort. Van daaruit gaat het naar Sint-Juliaan met het 0 km-punt aan het monument van de Brooding Soldier. Via Zonnebeke rijden de renners over Moorslede, Dadizele en Ledegem naar Moorsele. Aansluitend volgt Gullegem, Sint-Eloois-Winkel, Rollegem-Kapelle en opnieuw Ledegem en Moorslede, vandaar gaat het naar Passendale, Westrozebeke en Langemark-Poelkapelle tot in Veurne.”

De Moeren

Het aantal kilometers tot aan Veurne blijft op die manier onveranderd in vergelijking met de vorige jaren. Waarbij de Moeren de poort blijft waar de wedstrijd traditioneel opengebroken wordt, benadrukt organisator Flanders Classics.

De organisatie had de voorbije weken al een overleg met de burgemeesters en betrokken schepenen van Wevelgem, Ledegem, Moorslede en Zonnebeke. “Hierbij werd vooral de veiligheid van de renners besproken. Passages over brede wegen, omkeren van éénrichtingsverkeer … Enthousiast gingen alle gemeentebesturen akkoord om samen te werken aan een veilige doortocht doorheen de verschillende gemeentes. De plannen gaan ook al verder en er wordt nu al uitgekeken naar de wielerfeesten die gepaard zullen gaan met de passage van het peloton door de verschillende dorpskernen.”

De 82ste editie van Gent-Wevelgem wordt op zondag 29 maart afgewerkt. Dit jaar won de Noor Alexander Kristoff. Hij versloeg in een sprint de Duitser John Degenkolb en Oliver Naesen.

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.