Gele trui Chris Froome komt naar Natourcriterium in Roeselare

© BELGA
Redactie KW

Daarnaast pakt de organisatie ook nog uit met drie Tourbelgen, een ritwinnaar én wordt er nog volop onderhandeld met de nummer twee uit het klassement.

Voor de zesde editie van het Natourcriterium in Roeselare heeft de organisatie een stevige klepper weten te strikken. Huidig gele trui Chris Froome komt op dinsdag 28 juli naar Roeselare. Froome greep de macht in de Ronde van Frankrijk na een spetterende overwinning in de eerste Pyreneeënrit en duldde daarna geen tegenstand meer, ondanks voorzichtige aanvalletjes van Quintana, Valverde en Nibali. Zonder ongelukken of pech prijkt Froome zondag met het geel in Parijs.

Gele trui Chris Froome komt naar Natourcriterium in Roeselare
© BELGA

Een absolute topper dus, maar daar blijft het niet bij, want ook drie Belgen die in de Tour actief zijn, komen naar Roeselare. Serge Pauwels uit De Haan is de beste Belg in het klassement, hij toonde zich de voorbije meermaals in de bergetappes en was ook in de etappe van donderdag weer in de aanval. Daarnaast komen ook Julien Vermote van Etixx-QuickStep en Jens Debusschere van Lotto-Soudal, beiden nog present in de Tour, naar het Natourcriterium.

Gele trui Chris Froome komt naar Natourcriterium in Roeselare
© BELGA

Er wordt ook nog volop onderhandeld met Nairo Quintana, momenteel tweede in het klassement en drager van de witte trui. Ook Alexis Vuillermoz, ritwinnaar op de Mür-de-Bretagne zal er zijn, zo ook Belgisch kampioen Preben Van Hecke.

Voorts komen ook aan de start : David Boucher, Jens Wallays, James Vanlandschoot, Lander Seynaeve, Baptiste Planckaert, Jonas Rickaert, Bert Van Lerberghe, Pieter Vanspeybrouck, Rob Leemans, Tom Devriendt, Laurens De Vreese en Jan Ghyselinck.

Naast de profs zullen ook Mathias Delameilleure, Michael Jonckheere, Lowie Donck, Jens Teirlinck, Daan Myngheer, Jelle Beerland, Benjamin Verraes, Nills Pauwels, Charlie Blondeel en Klaas Vankersschaever rondjes komen draaien in de Roeselaarse binnenstad.

(FV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.