Geert Barbry nieuwe voorzitter provinciale wielerbond

Voorzitter Geert Barbry. © foto JS
Johan Sabbe

In opvolging van Filiep Jodts, die twee weken geleden aan het hoofd van Cycling Vlaanderen is gekomen, heeft het dagelijks bestuur van de West-Vlaamse afdeling van Cycling Vlaanderen Geert Barbry zopas aangesteld als nieuwe voorzitter. Hij zal de West-Vlaamse wielerbond leiden tot de algemene vergadering van 13 februari 2021. Dan wordt de functie weer vacant en komt er een voorzitter voor een termijn van vier jaar.

Torhoutenaar Geert Barbry (50) is leraar wiskunde en fysica aan het Sint-Jozefsinstituut (college) in zijn stad. Hij is trainer B wielrennen en sinds 2015 lid van het hoofdbestuur van Cycling Vlaanderen, afdeling West-Vlaanderen. In 2017 werd hij ondervoorzitter. Geerts zoon Giel treedt op als official en is als jeugdrenner Vlaams kampioen op de piste geweest.

Gedeeld leiderschap

“Ik wil een transparant beleid voeren”, aldus de nieuwe voorzitter. “Met de nadruk op een goede communicatie en samenwerking. Ik kan rekenen op een sterk bestuur en een sterk provinciaal uitvoerend comité met veel bekwame mensen. Mijn taak zal vooral bestaan uit het coördineren en delegeren. Ik wil iedereen zelf initiatief laten nemen en zo in zijn functie laten groeien. Het motiveren en stimuleren van alle medewerkers staat centraal. Leiderschap kan maar efficiënt zijn als het gedragen wordt door de anderen. Ik spreek dan ook liever van gedeeld leiderschap.”

De West-Vlaamse afdeling, samen met de Oost-Vlaamse de grootste van Vlaanderen, staat de komende jaren voor serieuze uitdagingen. West-Vlaanderen wordt het mekka van de Belgische wielersport met het Belgisch kampioenschap tijdrijden in Koksijde op 20 augustus en het Belgisch kampioenschap voor junioren op 5 september in Middelkerke. Daarna zijn er vier opeenvolgende Belgische kampioenschappen bij de elite op de weg voorzien: in Anzegem, Waregem, Middelkerke en Izegem. Met als kers op de taart het WK veldrijden in Oostende. Er worden ook diverse projecten opgezet samen met de scholen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier