Geen vijfde Tour voor Julien Vermote

Julien Vermote (31) staat dit weekend niet aan de start van zijn vijfde Tour. De Kortrijkzaan werd door zijn Franse team Cofidis, waar Elia Viviani en Guillaume Martin de kopmannen zijn, niet in de selectie van acht renners opgenomen.

Julien Vermote: geen vijfde Tour. (foto Bart) © VDB

Vermote reed in het begin van zijn carrière drie keer de Giro, vooraleer hij in 2015 zijn debuut op Franse Tourwegen maakte. Drie edities na elkaar reed hij, als trouwe helper van sprinters Mark Cavendish en Mark Kittel bij Etixx-Quick-Step, het meeste aantal kilometers op kop van het peloton bijeen. In 2018 probeerde hij in een vrije rol bij Dimension Data, maar dat leverde geen succes op. Ook vorig jaar bereidde Vermote zich minutieus voor op een Tourdeelname, maar werd hij ondanks een hoogtestage op eigen kosten niet in de definitieve selectie opgenomen.

Vorige week werd hij 27ste in de Tour du Limousin. Dinsdag stond hij aan de start van de Bretagne Classic in Plouay, waarin hij beslag legde op de 43ste plek. “De Tour is een koers die ik graag rijd, dus is dit een ontgoocheling. De ploeg opteert na de sterke prestaties van klassementsrenner Guillaume Martin in de Dauphiné voor twee extra klimmers. Daarnaast kan ik in september ook een mooi programma rijden. Dat biedt kansen voor een renner als ik.”

Vermote rijdt dit weekend de Druivenkoers in Overijse en de Brussels Cycling Classic. Daarna volgen Tirreno-Adriatico, het BK op de weg in Anzegem, misschien de BinckBank Tour en de klassiekers.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.