Geen verjaardagscadeau voor Fanny Lecluyse (want Victor pas zesde in tijdrit in Parijs-Nice)

Werelduurrecordhouder Victor Campenaerts werd woensdag in Parijs-Nice zesde in de individuele tijdrit in Saint-Amand-Montrond. (foto Getty Images) © Getty Images
Tom Vandenbussche

Victor Campenaerts heeft zijn West-Vlaamse vriendin, topzwemster Fanny Lecluyse, woensdag geen mooi verjaardagscadeau kunnen schenken. In de vierde rit van Parijs-Nice, een individuele tijdrit over 15,5 km, moest de werelduurrecordhouder vrede nemen met een zesde plaats.

“Maar dat vind ik niet erg”, vertelt Lecluyse. “Victor zal mij nooit ontgoochelen, want hij doet er alles voor. Als topsporter heb je nu eenmaal goede en minder goeie dagen. Hij zei me trouwens dat hij goeie benen had.”

“Ik heb het gevolgd op tv, want woensdag is traditioneel een rustige dag voor mij, met slechts één training. Op andere dagen staan er telkens drie sessies gepland. Neen, voor mij was mijn verjaardag een dag zoals een ander. Mijn mama had voorgesteld om op restaurant iets te gaan eten, maar dit weekend zwem ik een wedstrijd in Edinburgh. Het zou van weinig professionaliteit getuigen. Dan blijf ik liever in mijn routine en verzorg ik me zoals het hoort”, besluit Lecluyse.