Geen Tour de France voor Julien Vermote

Julien Vermote kijkt uit naar de klassiekers. © Getty Images
Redactie KW

De 31-jarige Julien Vermote reed een verdienstelijke Tour du Limousin en sloot af met een keurige 27ste plaats in het algemeen klassement. De ambitie is om de komende wedstrijden nog mooie prestaties te leveren, maar een Tour de France zit er dit jaar niet in.

“De Tour du Limousin was inderdaad redelijk goed”, aldus Julien Vermote. “Het was een geaccidenteerd parcours, het ging constant op en af en ik heb me geregeld kunnen tonen. In de finale speelde ik ook geregeld een rol, vooral in het werk voor de ploeg dan. Zo was het voor Piet Allegaert een paar keer bijna prijs, maar hij strandde telkens op een ereplaats. Voor mezelf was het vooral goed om weer koersritme te kunnen opdoen, samen met de Ronde van Polen die ik daarvoor al had gereden. Ik weet dat ik koersen nodig heb om echt in vorm te komen en gelukkig staan er voor de profs nog heel wat op de kalender. Voor de Tour de France ben ik niet geselecteerd, al ben ik wel altijd gemotiveerd voor zo’n koers. Wellicht wordt het dan Tirreno-Adriatico, ook een mooie rittenkoers.”

In het seizoen dat nog rest wil ik zeker goed zijn in de klassiekers, waarvan er gelukkig nog een aantal mooie op ons afkomen. Er zijn ook nog de Druivenkoers in Overijse, de Binck Bank Tour… Het is echt wel de bedoeling om nog een paar mooie uitslagen te rijden, eruit halen wat er nog in zit. Sowieso kijken we ook wel al uit naar volgend seizoen, in de hoop dat dat min of meer normaal kan verlopen.”

Einde contract

“Of dat nog altijd bij Cofidis zal zijn, weet ik nog niet. Ik ben einde contract, dus het hangt ervan af of mijn contract verlengd wordt dan wel er iets anders uit de bus valt. Tot nu toe zijn er nog niet zo veel kansen geweest om me te bewijzen, maar gelukkig is de kalender voor de komende weken wel nog goed gevuld”, verklaart de Kortrijkzaan.

Julien is inmiddels tien jaar prof en bij het peilen naar zijn mooiste herinneringen haalt hij alvast de wereldtitel ploegentijdrit aan die hij behaalde met Etixx-Quick-Step. “Dat vergeet je natuurlijk nooit, net als je eerste profzege. Voor mij was dat de Driedaagse van West-Vlaanderen.” Hij vermeldt ook enkele uitschieters bij de jeugdcategorieën, zoals zijn Belgische titel bij de nieuwelingen en een overwinning in de Sint-Martinusprijs, een vierdaagse in en rond Kontich. (RRK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier