Geen toestanden als in de Tour de France op hellingen van Gent-Wevelgem

© (Foto EF)
Redactie KW

De heropflakkering van het coronavirus in Heuvelland heeft op dit moment nog geen gevolgen voor de doortocht van de wielerklassieker Gent-Wevelgem van zondag 11 oktober. Burgemeester Lewyllie benadrukt andermaal dat er geen toeschouwers op de hellingen zullen worden toegelaten.

“Toestanden zoals in de Ronde van Frankrijk waar de supporters rijen dik staan op de cols zullen we in Heuvelland zeker niet meemaken.” De Heuvellandse burgemeester had daaromtrent reeds een videocall met gouverneur Carl Decaluwé. “Er zullen die dag voldoende politiemensen aanwezig zijn op de bekende hellingen die de toeschouwers de weg naar de helling zullen verbieden. Alleen de mensen die gereserveerd hebben in een horecazaak op de top van één van de hellingen zullen doorgang verleend worden.”

De burgemeester had deze beslissing reeds lang voor zijn collega’s uit Oost-Vlaanderen de hellingen uit de Ronde van Vlaanderen tot verboden terrein had uitgeroepen. “Het was nog even wachten tot na het overleg met onze gouverneur om de beslissing te communiceren.”

Geen toestanden als in de Tour de France op hellingen van Gent-Wevelgem

Door de coronacrisis trekt de organisatie van de wielerklassieker niet naar Noord-Frankrijk waardoor alle hellingen daar zoals de Catsberg uit het parcours verdwijnen. Alle hellingen liggen nu in Heuvelland: de Scherpenberg, de Vidaigneberg, de Baneberg, de Kemmelberg en de Monteberg. De eerste drie hellingen worden tweemaal beklommen, de Kemmelberg zelfs driemaal.

De eerste twee keer van aan de Belvédère, de derde keer van aan de Ossuaire, het Franse massagraf, dan rest het peloton nog 35 km tot de aankomst. Burgemeester Lewyllie wijst er verder ook op dat iedereen langs het parcours een mondmasker moet dragen.

Gent-Wevelgem start dit jaar voor het eerst in Ieper. De renners rijden Heuvelland binnen na 100 km koers en dit naargelang de snelheid rond 13.30 uur. De laatste beklimming is voorzien op de Kemmelberg rond 15 uur.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier