Geen thuiskoers voor nieuweling Jani De Coster door stijging coronacijfers

Jani De Coster. © foto Coghe
Stijn Moerman

De 16-jarige Jani De Coster keek reikhalzend uit naar de thuiskoers van zondag in Moorslede, maar woensdag besliste het organiserende Sportcomité Moorslé om de wedstrijd toch te annuleren.

“We willen geen risico’s nemen”, aldus Jürgen Deceuninck, voorzitter van Sportcomité Moorslé. “De voorbije dagen nam het aantal coronabesmettingen in Moorslede en omgeving immers toe.”

Daardoor moet de nieuweling van CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare zijn focus verleggen naar de pistemanche van dinsdag in Rumbeke. “Ik pik altijd zoveel mogelijk pistewedstrijden mee, ook in de winter in Gent. Het sprintonderdeel ligt me daarin het best. Ik hoop dinsdag mijn tweede stek van de vorige manche te bevestigen en wie weet is er wel meer mogelijk. We zien wel wat het geeft.”

“Voor de rest hoop ik nog een zo goed mogelijk seizoen te rijden. Misschien kan ik in de wegkoersen ook eens het podium halen? Het gevoel zit alvast goed, maar ik voel dat ik nog beter kan”, aldus Jani, die na een prima seizoensstart met een 14de stek in Staden en een achtste plaats in Edewalle ook goed uit de coronaperiode was gekomen. Hij werd 17de in Sint-Antelinks, zevende in Roeselare en 30ste in Langemark.

“In die openingskoers was het even wennen. De snelheid lag een pak hoger dan in het begin van het seizoen. Maar in Roeselare ging het heel goed en zat er misschien nog meer in, maar ik raakte ingesloten in de sprint. Alleen in Langemark kende ik een ietwat mindere dag.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.