Geen spierscheur voor Stijn Devolder

Stijn Devolder heeft na een valpartij moeten opgeven in Parijs-Roubaix. De renner van Trek Factory Racing Team werd overgebracht naar het ziekenhuis.

© BELGA

Maar hij houdt aan zijn valpartij geen breuken of spierscheur over. De renner werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar daar bleek dat hij enkel een zware bloeduitstorting opliep.

Devolder was een van de voornaamste slachtoffers van een valpartij op de tweede kasseistrook in Viesly, na 105 kilometer. Ook zijn ploegmaat Gert Steegmans stond door de valpartij langs de kant en gaf later op. Devolder kon zijn tocht niet voortzetten en werd met verwondingen in het gezicht en op het been overgebracht naar het ziekenhuis. “Ik zat goed vooraan gepositioneerd in de koers”, zegt hij. “Een renner ging in de remmen en ik kwam daardoor ten val. Ik heb bijna vijf of zes minuten geschreeuwd van de pijn. Het is heel jammer dat ik zo de koers moest verlaten.”

Meteen werd gevreesd voor een spierscheur in de kuit, maar al bij al blijkt de blessure nog mee te vallen, zo blijk uit onderzoek. “Hij heeft een zware bloeduitstorting opgelopen in de rechterkuit”, aldus persverantwoordelijke Tim Vanderjeugd. “Met Gert Steegmans is alles in orde.”

(Belga – foto Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.