Geen Parijs-Roubaix voor Jelle Harteel

Jelle Harteel. (foto Bart)© VDB
Jelle Harteel. (foto Bart)© VDB
Redactie KW

Geen Parijs-Roubaix vorig weekend, en dat was ook voor Jelle Harteel slecht nieuws. De 17-jarige Adinkerkenaar mocht normaal deelnemen aan de juniorenversie van de Helleklassieker, maar zag deze unieke kans door de neus geboord.

Jelle Harteel had grote verwachtingen voor de jaren 2020 en 2021. De 17-jarige Adinkerkenaar heeft in het verleden zowel op de weg als in het veld al mooie dingen laten zien en hoopte als tweedejaarsjunior nog een paar keer stevig te kunnen uitpakken.

WK in Leuven

“Maar dat is er nooit van kunnen komen”, blaast Harteel. “Bijna het volledige veldritseizoen was het toewerken naar crossen die uiteindelijk toch werden afgelast… Ik ben twee maanden blijven doortrainen met het oog op het WK in Oostende, om dan te horen dat het toch niet kon doorgaan. Dat was een serieuze domper. Ik ben tweedejaarsjunior en dat is als renner een belangrijk jaar. En het was een wereldkampioenschap in eigen land, op een parcours dat me wel moest liggen… Maar het heeft niet mogen zijn.”

En de ellende stopte niet na het veldritseizoen, want ook het ganse voorjaar op de weg zag Harteel al in duigen vallen. “Het begint echt tegen te steken”, bekent Jelle. “Normaal had ik vorige zondag Parijs-Roubaix mogen rijden. Bondscoach Carlo Bomans had me opgebeld om te zeggen dat ik geselecteerd was, maar ook die koers kon niet doorgaan. Heel jammer natuurlijk, want misschien krijg ik nooit meer zo’n kans. Gelukkig is er in het najaar nog het WK in Leuven, ook in eigen land dus. Ik hoop ontzettend hard dat dat wel kan doorgaan en ga er alles aan doen om te tonen dat ik mijn plekje in de selectie waard ben.”

“Zorgen dat ik klaar ben”

De voorbije weken deed de renner van Gaverzicht-Be Okay, die in het veld voor Athletes for Hope uitkomt, het iets rustiger aan en maakte hij gebruik van de paasvakantie om nog een centje bij te verdienen als jobstudent . “Maar vanaf volgende week ga ik het volume weer opdrijven. In mei zouden we eindelijk terug mogen koersen, we gaan zorgen dat ik er klaar voor ben”, besluit Harteel. (BVS)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.