Geen Omloop van het Houtland in 2016

Vorig jaar ging de eindzege er naar Jens Debusschere die het haalde in een massasprint. © Foto Kurt
Redactie KW

Wegens de verschuiving van de wielerkalender zien de organisatoren van de Omloop zich genoodzaakt een sabbatjaar in te voeren.

“Wij hadden onze aanvraag ingediend om onze Omloop van het Houtland op woensdag 21 september te laten rijden. Plots bleek de wielerkalender voor dit jaar hertekend te zijn en stond er van 19 tot en met 25 september de Eneco Tour (WT) geprogrammeerd. Net de derde etappe van die rittenkoers zou aankomen in Ardooie, niet zo ver van Lichtervelde, en op dezelfde dag als onze wedstrijd. Zowel Ardooie als Lichtervelde liggen in dezelfde politiezone wat sowieso problemen met zich mee zou gebracht hebben”, geeft voorzitter Etienne Denys van het organiserende comité mee.

Wij zien ons genoodzaakt een sabbatjaar te nemen

“Uiteindelijk kregen we de datum van 27 september voorgesteld. Net dan loopt in Lichtervelde de jaarmarkt af en is er te weinig tijd om onze aankomstzone met viptenten en dergelijke meer op te bouwen. Wij zien ons dus genoodzaakt een sabbatjaar te nemen. In 2017 is de wielerkalender weer ‘normaal’ en kunnen we terugkeren naar onze vertrouwde datum. Met spijt in het hart is er dus op woensdag 21 september geen 72e editie van de Omloop van het Houtland. Die zal er pas komen op woensdag 20 september 2017.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier