Geen Memorial Briek Schotte in Desselgem

Arjen Livyns won vorig jaar de Memorial Briek Schotte. © foto Bart
Stijn Moerman

Koninklijke Veloclub De Leiezonen heeft beslist om de 78ste editie van de Memorial Briek Schotte, die normaal op dinsdag 15 september zou plaatsvinden, te annuleren door de coronacrisis. Ook de wedstrijden voor nieuwelingen en juniores worden van de kalender geschrapt.

“Gezien de huidige omstandigheden en de noodzakelijke maatregelen die het coronavirus met zich meebrengt, hebben wij in overleg met Stad Waregem besloten om de wielerwedstrijden dit jaar te annuleren”, aldus Lucien Lefebvre, voorzitter van Koninklijke Veloclub De Leiezonen. “In deze onzekere tijden hebben vele ondernemingen en zelfstandigen het lastig. Het lijkt ons dan ook ongepast om nu aan te kloppen om de nodige sponsorbedragen op te halen.”

Om geen verdere nodeloze kosten te maken, en om de continuïteit van de werking van onze club te behouden, hebben wij deze moeilijke beslissing genomen. Onze aandacht gaat nu vooral uit naar de strijd tegen het coronavirus zodat we allemaal gezond mogen blijven.”

“Wij hopen dat we onze wedstrijden terug kunnen en mogen organiseren in 2021 en dat we dan ook terug op elkaars steunt kunnen rekenen”, besluit de voorzitter.

De Memorial Briek Schotte stond gepland op dinsdag 15 september, de GP Marc Vercaemer voor juniores op zaterdag 4 juli en de GP ‘t Straetje zonder Ende voor nieuwelingen op zaterdag 12 september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier