Geen maat op Alvarado in Ruddervoorde

© (Foto GST)
Redactie KW

Ceylin del Carmen Alvarado heeft zondag de vierde manche van de Superprestige in Ruddervoorde gewonnen. De Nederlandse domineerde van start tot finish en haalde het voor wereldkampioene Sanne Cant en de Amerikaanse Katie Compton.

Ceylin del Carmen Alvarado bewees hoe belangrijk de start was van de Ladies Trophy op de weide Pyfferoen. Haar perfecte start maakte dat ze als eerste de eerste bocht inging, waarna ze de volledige cross kon blijven domineren. Sanne Cant, die in het begin wat weerwerk kon bieden en uiteindelijk tweede werd, verloor in de loop van de wedstrijd elke ronde een paar seconden op Alvarado, die een maximale voorsprong van 37 seconden bijeen fietste door de modder. Het was vooral de behendigheid van Alvarado op dit glibberige, modderige parcours die het verschil maakte. Ze maakte weinig of geen foutjes waardoor het voor Sanne Cant moeilijk werd om het verschil kleiner te maken. Voor de derde plaats was het hele tijd spannend omdat Annemarie Worst lang deze plaats vasthield maar verder in de wedstrijd zakte ze steeds meer weg en nam Kaitlyn Keouch de laatste plaats in die in de wedstrijd recht gaf op een podiumplaats.

Alvarado is ook de nieuwe leider in het klassement van de Superprestige met 53 punten, Kastelijn telt er 50, Cant is derde met 43 punten. Voor Alvarado is het haar vierde overwinning van het seizoen na zeges in Meulebeke, Pelt en Gieten.

(GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.