Geen Klaas Lodewyck op Belgisch kampioenschap

Redactie KW

De Kortemarkse renner gaat deze week niet van start op het BK.

BMC Racing Team heeft in een persbericht de namen bekend gemaakt van alle renners van de ploeg die deze week deelnemen aan de nationale kampioenschappen. Voor België staat de naam van Klaas Lodewyck, net zoals die van de geblesseerde Philippe Gilbert, niet op de lijst.

Lodewyck werd op non-actief gesteld vlak voor de Giro waar hij normaal gezien aan zou deelnemen. Bij een check-up werd vastgesteld dat de hartproblemen, waar hij aan geopereerd werd in het najaar van 2014, nog niet helemaal van de baan waren.

“Het heeft geen nut”

Lodewyck onderging eind mei een nieuwe operatie en drukte vorige week de hoop uit dat hij groen licht zou krijgen van de cardioloog om deel te nemen aan het BK. Daartoe dienden ook nog wat administratieve handelingen afgewerkt te worden om ook van de UCI toestemming te krijgen.

Ploegleider Valerio Piva bevestigde dat Lodewyck niet van de partij is op het BK. “Zoals we de planning nu kennen, gaat hij niet van start”, aldus Piva. “Dat heeft ook geen nut. Klaas heeft wellicht niet de goede conditie om daar een rol te spelen. Hoe de rest van zijn seizoen er uit ziet, weten we nog niet. Dat zal afhangen van zijn bezoek aan de dokter.”

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.