Geen Kasteelcross, wel Wereldbeker en WK voor belofte Yentl Bekaert uit Passendale

Yentl Bekaert. © foto Bart
Redactie KW

Geen Kasteelcross voor Yentl Bekaert dit weekend. De 20-jarige Passendalenaar is geselecteerd voor de veldrit van Hoogerheide zondag en besloot om alles op deze Wereldbekermanche te zetten.

Yentl Bekaert heeft in zijn derde jaar als belofte opnieuw een stap voorwaarts gezet. De 20-jarige Passendalenaar behoort tot de betere Belgische veldrijders en spreekt ook internationaal een aardig woordje mee. Dat bewees hij zondag nog maar eens, met een mooie zesde plaats in de Wereldbeker van Nommay. “Een resultaat waar ik zeker mee kan leven”, knikt Yentl. “Ik kende een goede start en streed lang mee voor een podiumplaats, maar naar het einde toe werd de omloop steeds technischer en begon ik foutjes te maken. Het was dan ook niet gemakkelijk om de ondergrond in te schatten. ‘s Morgens lag die er hard en bevroren bij, maar tijdens de wedstrijd veranderde dat helemaal en werd het steeds gladder. Maar al bij al ben ik wel tevreden. Een degelijke uitslag en de benen voelden goed.”

Geen Kasteelcross

De Kasteelcross van Zonnebeke staat niet op het programma van de Telenet Baloise Lions-renner. Bekaert was er graag bij geweest, maar verkiest toch om enkel de cross van Hoogerheide te betwisten. “Een ambetante keuze. Zonnebeke is een cross die ik graag rijd en op een boogscheut van mijn huis. Ik vind het echt jammer dat ik die moet missen, maar de Wereldbeker op zondag heeft nu éénmaal voorrang. Bovendien zou ik het in de Kasteelcross tegen de profs moeten opnemen en dan is het moeilijk om een mooi resultaat te behalen. Het zou ook wat veel zijn, twee dagen na elkaar crossen. Daarom heb ik besloten om dit weekend alles op Hoogerheide te zetten.”

En dan moet de belangrijkste afspraak van het seizoen nog komen voor de derdejaarsbelofte: het wereldkampioenschap. Dankzij een sterke eindejaarsperiode en een pak ereplaatsen mag Bekaert zich opmaken voor een ritje naar het Zwitserse Dübendorf. “Ik ben echt content dat ik erbij ben. Ik wist dat het net wel of net niet zou worden. Er zijn namelijk maar vijf plaatsjes in de selectie. Het is nu aan mij om te tonen dat de bondscoach de juiste keuze gemaakt heeft. Ik ben benieuwd naar het parcours. Ik heb al vernomen dat het niet veel voorstelt, maar dat mag geen excuus zijn. Je gaat immers naar een WK om te presteren.” (BVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier