Geen E3, geen Gent-Wevelgem: minister van Sport schrapt alle sportwedstrijden tot 31 maart

Alle sportevenementen tot en met 31 maart worden geschrapt. Dat heeft minister van Sport Ben Weyts beslist na intens overleg met de diverse sportbonden. Wielerwedstrijden zoals de Driedaagse Brugge, De Panne, de E3 Binckbank Tour in Harelbeke en Gent-Wevelgem gaan dus niet door.

De E3 Binckbank Tour en Gent-Wevelgem gaan niet door. © belga

“Gelet op de verdere verspreiding van het coronavirus en gelet op de geactualiseerde inzichten en aanbevelingen van gezondheidsdeskundigen, wil de sportwereld uitdrukkelijk en proactief haar maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen”, klinkt het in een gezamenlijke mededeling.

De Pro League, de KBVB, Voetbal Vlaanderen, Cycling Vlaanderen, de Vlaamse Sportfederatie, de Gymnastiekfederatie en Sport Vlaanderen beslissen nu gezamenlijk tot het afgelasten van publieksbijeenkomsten – indoor en outdoor – al zeker tot 31 maart. “De sportsector wil immers geen katalysator zijn voor de verdere verspreiding van het virus”, zegt Ben Weyts. “Het is de grote kracht van sport dat het veel mensen samenbrengt. Maar die kracht wordt een kwetsbaarheid, wanneer een virus zich verspreidt overal waar grote groepen samenkomen.”

“Iedereen beseft dat de gevolgen voor de diverse sportfederaties, voor de organiserende clubs, voor de ondersteunende diensten, voor toeleveranciers, voor de supporters en voor alle andere betrokken partijen desastreus kunnen zijn. Dit was geen makkelijke beslissing, maar het kan niet anders”, besluit de minister van Sport.

Het voetbal in de Jupiler Pro League gaat wel door, zij het achter gesloten deuren. Die maatregelen werden donderdagmiddag al aangekondigd.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.