Geen breuken voor Gianni Vermeersch

Gianni Vermeersch moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis. © Foto Belga
Redactie KW

Gianni Vermeersch uit Klerken heeft een mooi BK niet kunnen afronden met een ereplaats. De renner van Marlux-Napoleon Games kwam ten val in het slot en moest de wedstrijd verlaten. Er werd gevreesd voor een sleutelbeenbreuk, maar onderzoek in het ziekenhuis bracht goed nieuws. Er werden geen breuken vastgesteld.

Vermeersch reed lange tijd vooraan, maar knalde in het slot tegen een paaltje, moest zijn wedstrijd staken en werd overgebracht naar het ziekenhuis van Herentals. “Er is gelukkig niets gebroken”, klinkt het bij zijn team. “Er werd alleen een zware kneuzing vastgesteld in zijn linkerschouder. Maandag ondergaat hij nog nader onderzoek om na te gaan of er geen pezen of spieren zijn geraakt. De kans dat hij in Otegem aan de start staat is heel klein. Er moet al een mirakel gebeuren.”

“Ik heb enorm veel pijn”, aldus Vermeersch. “Op twee ronden van het einde moest ik een gaatje laten op Nys en Vanthourenhout. Ik probeerde nog, maar maakte een stuurfout, waardoor ik vol met mijn schouder een paaltje raakte. Jammer.”

Het was overigens geen al te beste dag voor Marlux-Napoleon Games. Uittredend Belgisch kampioen Klaas Vantornout moest de wedstrijd staken met rugproblemen en outsider Kevin Pauwels deed niet beter dan een zevende plaats. “Toen Wout ging, zat ik te ver”, verklaarde Pauwels. “Maar om hem volgen, was ik zeker ook niet goed genoeg. Pas toen de achtervolgende groep uit elkaar begon te vallen, kon ik beginnen opschuiven. Net toen ik bijna bij Sweeck kwam aansluiten, ging ik ‘iets te wild door een bocht’ en raakte ik een nadarhek. Daar moest ik even van bekomen. Dat ik niet op het podium sta, maakt me niet veel uit.”

Enige opsteker was de vierde plaats van Michael Vanthourenhout? die de sprint van Sven Nys verloor. “Vooraf had ik gehoopt op top vijf, maar met deze vierde plek ben ik nu toch ontgoocheld; “Ik hoor zeggen dat op een kampioenschap alleen winnen telt, maar voor een jonge renner zoals ik was ook het podium mooi geweest. Maar toen Sven Nys bij me kwam, voelde ik meteen dat hij een tikkeltje sterker was.” (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier