Geen 6de Belgische titel tijdrijden op rij voor Ann-Sophie Duyck, Lotte Kopecky klasse apart

Ann-Sophie Duyck kon voor de zesde keer op rij Belgisch kampioen tijdrijden worden, maar Lotte Kopecky bleek dit jaar de sterkste te zijn. © a-BELGA
Redactie KW

Op het BK tijdrijden voor vrouwen heeft Ann-Sophie Duyck geen zesde keer op rij de Belgische titel kunnen veroveren. Met een zesde plaats op iets meer dan een minuut van winnares Lotte Kopecky stelde de West-Vlaamse teleur. Julie Van de Velde werd vijfde op net geen minuut.

Ann-Sophie Duyck, die de laatste vijf kampioenschapen op haar naam zette maar ziek was in aanloop naar deze titelstrijd, moest genoegen nemen met een zesde plaats op 1:01 van Kopecky.

Het was Sanne Cant die met 35:39 een eerste richttijd neerzette. Het was lang wachten voor iemand de tijd van de veldrijdster verbeterde. Annelies Dom, één van de topfavorieten voor het BK op weg van komende zondag, was zes seconden sneller.

Dan was het wachten tot de laatste tien vrouwen aan hun race tegen de tijd begonnen. Lotte Kopecky vloog over het parcours en was de eerste die onder de kaap van de 35 minuten dook met een eindtijd van 34:45, goed voor een gemiddelde van 43,68 kilometer per uur. Sofie De Vuyst strandde op 1:13, Jolien D’hoore bolde binnen na 35:29 en werd uiteindelijk tweede.

Ann-Sophie Duyck mocht als laatste op pad maar de West-Vlaamse kende, net als het hele voorseizoen door ziekte, een mindere dag en werd pas zesde.

(BELGA)